Ελλάδα

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Επαμεινώνδας Κορκονέας: Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο, αθώος ο Σαραλιώτης.

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Ένοχος κρίθηκε από Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, η οποία είχε συνταράξει όλη την Ελλάδα. Αντίθετα, αθώος ελλείψει διπλού δόλου, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης, συνοδός του Κορκονέα, ο οποίος ανέμενε να δει αν θα επιστρέψει εν τέλει στη φυλακή, κάτι που δε θα συμβεί. Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ποινή του Κορκονέα παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού, αλλά χωρίς τη μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. Το Μικτό Ορκωτό τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Την απόφαση της ανακοίνωσης θα διαδεχθεί η πρόταση του εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών και της ποινής, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η τελική κρίση του δικαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σαραλιώτης αποχώρησε από την αίθουσα.

Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, όμως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, με τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηματική αναβολή» προκειμένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται, ότι στο νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Yπενθυμίζεται πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Επ. Κορκονέα κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας τότε προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς αρχικά τον βάραινε η ίδια πράξη, με ενδεχόμενο δόλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments