Αθλητισμός

Μάρβελους Νακάμπα: Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά καταλήγει στην Premier League

Μάρβελους Νακάμπα: Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά καταλήγει στην Premier League
Μάρβελους Νακάμπα: Ο 25χρονος μέσος που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να αγωνιστεί στην Premier League.

Μάρβελους Νακάμπα: Ο μέσος της Κλαμπ Μπριζ απασχόλησε πριν από λίγες εβδομάδες τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε χτυπήσει την πόρτα της βελγικής ομάδας και είχε καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, η οποία αφορούσε δανεισμό με οψιόν αγοράς που σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κατέληξε στην περίπτωση του  Άντερσον Εσίτι, ο οποίος αποκτήθηκε και έχει ενσωματωθεί ήδη στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Μάρβελους Νακάμπα τελικά φαίναι τα καταλήγει στην Premier League και την Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» προσφέρουν 11 εκατομμύρια ευρώ στους Βέλγους προκειμένου να αποσπάσουν το «ναι» και ο Νακάμπα να γίνει κάτοικος Μπέρμιγχαμ.

Ο Μάρβελους Νακάμπα είναι ένα καθαρόαιμο εξάρι. Την περυσινή χρονιά μέτρησε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Βελγίου και άλλες πέντε στο Champions League. Η Μπριζ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 από την Φίτεσε, προσφέροντας στους Ολλανδούς 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νακάμπα από τη Ζιμπάμπουε είχε 77 συμμετοχές με την Φίτεσε στις οποίες πέτυχε τρία γκολ και είχε τέσσερις ασίστ, ενώ στο Βέλγιο δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει σε 67 παιχνίδια.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αποτιμάται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του με τη Μπριζ ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η Άστον Βίλα ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές στο Νησί

Η Αστον Βίλα επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, επικρατώντας στο μπαράζ της Ντέμπι Κάουντι και όπως δείχνουν οι κινήσεις της, γύρισε για να μείνει. Δέκα μέρες περίπου πριν το τέλος των μεταγραφών για φέτος στο Νησί (8 Αυγούστου η τελευταία μέρα) και οι «χωριάτες» έχουν αναδειχθεί σε… πρωταθλητές σε αυτόν τον τομέα.

Με 157,4 εκατ. δολάρια η Βίλα βρίσκεται στην πρώτη θέση και πολύ μακριά από την δεύτερη Λέστερ που έχει ξοδέψει 96,5 εκατ. Ούτε μία ούτε δύο αλλά δέκα ολόκληρες μεταγραφές έχει πραγματοποιήσει ως τώρα η Άστον Βίλα όπου μεταξύ των άλλων έχει αποκτήσει και τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, Μπιόρν Ένγκελς από την Ρεμς.

Βέβαια με τα 192 εκατ. ευρώ που έλαβε ως… προίκα για την άνοδό της στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να θεωρηθεί η κάτι παραπάνω από έντονη δραστηριότητά της στο φετινό μεταγραφικό παζάρι αλλά όπως και να έχει προκαλεί εντύπωση.

Στην αντίπερα όχθη η Λίβερπουλ βρίσκεται σε θέση… υποβιβασμού καθώς είναι 19η με 1,6 εκατ. δολάρια ενώ την πεντάδα πλην των Βίλα και Λέστερ συμπληρώνουν οι Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ ενώ στην έκτη θέση βρίσκουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά η λίστα με τα ποσά που έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments