Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0
Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν: Ο Πειραιώτες διέλυσαν με 4-0 τους Τσέχους παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και πήραν την πρόκριση στον γ' προκριματικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπασάκσεχιρ.

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν: Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση στον επαναληπτικό με την Βικτόρια Πλζεν και διέλυσαν τους Τσέχους με το επιβλητικό 4-0, κατακτώντας την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό και σκόρπισαν τους αντιπάλους τους, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας για ηγέτη τον εκπληκτικό Γκιγιέρμε που άνοιξε το σκορ στο 51′, ενώ από δική του κεφαλιά ήρθε και το 3-0.

Η ομάδα του λιμανιού έκανε μια τεράστια εμφάνιση και ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό μέχρι το φινάλε του αγώνα. Με πρωταγωνιστές τον σούπερ Γκιγιέρμε, τον πολύ καλό Βαλμπουενά, τον πολύ κινητικό Μασούρα, τον μαχητή Γκερέρο και τον Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης την τουρκική Μπασάκσεχιρ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι με την σημερινή του πρόκριση ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ότι θα είναι σίγουρα στους ομίλους του Γιουρόπα, αν δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Ο αγώνας:

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, με τον Ποντένσε να παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης, και τον Γκιγιέρμε να έχει τον οργανωτικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ από τα δεξιά στα πρώτα είκοσι λεπτά και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Τσέχων. Ο Μαρτίνς είχε «διαβάσει» καλά το ματς και επέλεξε να χτυπήσει τους φιλοξενούμενους στα δύο άκρα.

Μαζί με Ποντένσε και Ελαμπντελαουί, στα δεξιά έβγαινε και ο Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους για να επιτεθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πειραιώτες τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας έντεκα τελικές, με τις οκτώ στην εστία. Δείγμα και αυτό της απόλυτης υπεροχής της ομάδας του λιμανιού στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός είχε τελικές με Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα και Γκερέρο δείχνοντας επιμονή στην υλοποίηση των εντολών του Μαρτίνς για ανάπτυξη από τα δύο άκρα της επίθεσης.

Η αλλαγή πλευράς σε Ποντένσε και Μασούρα

Μετά το 25λεπτο ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές σε Ποντένσε – Μασούρα, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει αριστερά, όπως και ο Βαλμπουενά. Αυτό έπαιξε ρόλο στην ανάπτυξη επιθετικής δραστηριότητας και από το αριστερό άκρο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει την αμυντική γραμμή των Τσέχων. Από την άλλη πλευρά η Πλζεν περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και απείλησε μόλις μια φορά την άμυνα των ερυθρόλευκων. Οι πειραιώτες έκαναν ένα καλό πρώτο ημίχρονο και το μόνο που έλειψε από τον Ολυμπιακό ήταν το γκολ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με εντυπωσιακό τρόπο πιέζοντας την άμυνα της Πλζεν, με την ομάδα του λιμανιού να δείχνει την μαχητικότητα και την επιμονή της στην υλοποίηση του στόχου. Και ήταν ο μεγάλος παικταράς, ο Γκιγιέρμε, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους ερυθρόλευκους. Το καλό κόρνερ του Βαλμπουενά και η κεφαλιά του Βραζιλιάνου. Η μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων και στο 51’ ο Ολυμπιακός δημιουργούσε συνθήκες πρόκρισης.

Το γκολ του Γκιγιέρμε έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με προσοχή και στα μετόπισθεν για να μην επιτρέψουν στην Πλζεν να γίνει απειλητική.

Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Καμαρά αντί του πολύ καλού Βαλμπουενά, προκειμένου να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του και ήταν μια σωστή κίνηση από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν κόντρες και σε μια από αυτές ο Γκερέρο «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του λιμανιού, καθώς έκανε το 2-0 στο 69’, δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στους Πειραιώτες.

Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Τσέχοι από μια ακόμα στημένη μπάλα, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 3ο γκολ, με τον Μασούρα να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, τον Γκιγιέρμε να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μπράμπετς να βρίσκει την μπάλα άθελα του, για να τη στείλει στην εστία της ομάδας του, για το 3-0. 

Στο 79ο λεπτό ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ελ Αραμπί στη θέση του Γκερέρο που γνώρισε την αποθέωση από το κοινό των «ερυθρολεύκων». Λίγο αργότερα, ο Σεμέδο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με το γκολ του Σεμέδο που από κοντά εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση στο σουτ του Μεριά και έκανε το 4-0 μέσα σε ντελίριο. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς) , Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (79’ Ελ Αραμπί)

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβατς (79’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Πέρνιτσα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments