Ελλάδα

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Φόβοι για επεισόδια

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Φόβοι για επεισόδια
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Σε "αναβρασμό" οι Αρχές, έπειτα από την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού. Οι πρώτες κινήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε έπειτα από 11 χρόνια, με το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας να του αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό τον “πρότερο έντιμο βίο του”. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη και παράλληλα έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπό το φόβο επεισοδίων αλλά και επιθέσεων προς αστυνομικούς, ελήφθη η απόφαση για έκτακτη σύσκεψη παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αλλά και του Μιχάλη Καραμαλάκη, αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και οι πιθανότητες, σχετικά με τις αντιδράσεις τις οποίες ο υπουργός φοβάται ότι θα υπάρξουν, ούτως ώστε να θεμελιωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης. Κύκλοι του υπουργείου αλλά και της αστυνομίας φοβούνται ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις λόγω της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δίχως μάλιστα να αποκλείουν και ένοπλες επιθέσεις κατά των οργάνων της τάξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή εντολές για επαγρύπνηση σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, αλλά και για αυξημένα μέτρα φύλαξης και αυτοπροστασίας προς τους αστυνομικούς. Παράλληλα, σε ανοιχτή “γραμμή” βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

H αποφυλάκιση του Κορκονέα

Ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού, όπου εκρατείτο. Νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου – αναφορικά με την μέχρι σήμερα ποινή που έχει εκτίσει. Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης που βγάζει τον Κορκονέα εκτός φυλακής έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Στον απόηχό της έχει προγραμματιστεί για σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments