Κόσμος

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στην Ινδονησία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στην Ινδονησία – Προειδοποίηση για τσουνάμι
Σεισμός τώρα: Οι αρμόδιες αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμός τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά της νήσου Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Ινδονησίας δίνει μέγεθος 7,4 Ρίχτερ.

Οι αρμόδιες αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι. Σύμφωνα με το USGS, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σε απόσταση περίπου 227 χιλιομέτρων από την πόλη Τελούκ Μπετούνγκ της νήσου. Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ινδονησίας κάλεσε τους κατοίκους στην ακτή Μπάντεν του νησιού Ιάβα να «απομακρυνθούν αμέσως σε πιο ψηλά σημεία».

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα. Την ώρα του σεισμού έντρομοι πολίτες άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και εμπορικά κέντρα και έως αυτή την ώρα όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ δεν τολμούν να ξαναμπούν μέσα.

Οι κάτοικοι στην Ιάβα καλούνται να μετακινηθούν σε πιο ψηλά σημεία

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ινδονησίας κάλεσε τους κατοίκους στην ακτή Μπάντεν του νησιού Ιάβα να απομακρυνθούν αμέσως σε πιο ψηλά σημεία.