Διεθνή

Φουκουσίμα: Ισχυρός σεισμός 6.3R ταρακούνησε την περιοχή

Φουκουσίμα: Ισχυρός σεισμός 6.3R ταρακούνησε την περιοχή
Φουκουσίμα: Σεισμός μεγέθους 6.3R σημειώθηκε στην περιοχή. =

Φουκουσίμα: Σεισμός 6.3R ταρακούνησε τη νομαρχία Φουκουσίμα, με επίκεντρο τα ανοιχτά των ακτών και εστιακό βάθος 50 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Ιαπωνίας. Ο σεισμός έγινε στις 19:23 (τοπική ώρα) και αποτέλεσε τη συνέχεια ενός… συνηθισμένου γεωλογικού φαινομένου για την Ιαπωνία, που αποτελεί μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη σεισμική διέγερση, διεθνώς. Στην Ιαπωνία καταγράφεται ποσοστό περίπου 20% των σεισμών που γίνονται παγκοσμίως, με μέγεθος 6 βαθμών ή μεγαλύτερο. Η Φουκουσίμα έχει μείνει «χαραγμένη» στην μνήμη όλου του κόσμου, για την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα το 2011, όπου προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία.

Ένας μήνας από τις καταστροφικές πλημμύρες

Στις αρχές Ιουλίου, η νότια Ιαπωνία επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες, οι οποίες ανάγκασαν πάνω από 600.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, προσήλθαν στα ειδικά καταφύγια και τις ασφαλείς περιοχές που έχουν ορίσει, καθώς στο νησί αυτό έχουν σημειωθεί κατά τόπους βροχοπτώσεις έως και 900 χιλιοστών. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, ανέφερε ότι: «Οι κάτοικοι πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας της ζωής τους και να εγκαταλείψουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου». Παράλληλα, έδωσε διαταγή στις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις για προετοιμασία επιχειρήσεων ευρείας διάσωσης.

Ο Άμπε δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις τον περασμένο Ιούλιο για την πολύ καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησής του όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 200 και πλέον ανθρώπους. Επρόκειτο για τη χειρότερη καταστροφή στην Ιαπωνία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία 36 χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments