Διεθνή

Πλημμύρες στην Ιαπωνία: Εκκενώθηκε πόλη 600.000 κατοίκων για λόγους ασφαλείας (vid)

Πλημμύρες στην Ιαπωνία: Εκκενώθηκε πόλη 600.000 κατοίκων για λόγους ασφαλείας (vid)
Πλημμύρες στην Ιαπωνία: Συναγερμός έχει σημάνει στη νότια Ιαπωνία λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων. Άδειασε πόλη 600.000 κατοίκων, συνολικά πάνω από 800.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή.

Πλημμύρες στην Ιαπωνία: Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια Ιαπωνία. Οι Αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη σωτηρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, δίνοντας εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της πόλης Καγκοσίμα, αλλά και δύο μικρότερων περιοχών στο νησί Κιούσου. Λόγω των καιρικών συνθηκών, η πόλη των 600.000 ερήμωσε, ενώ όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, έχει ζητηθεί σε πάνω από 800.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, προσήλθαν στα ειδικά καταφύγια και τις ασφαλείς περιοχές που έχουν ορίσει, καθώς στο νησί αυτό έχουν σημειωθεί κατά τόπους βροχοπτώσεις έως και 900 χιλιοστών από την Παρασκευή και μετεωρολόγοι περιμένουν νέες καταιγίδες έως και 350 χιλιοστών μέχρι μεθαύριο το μεσημέρι. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, ανέφερε ότι: “Οι κάτοικοι πρέπει να  “λάβουν μέτρα προστασίας της ζωής τους και να εγκαταλείψουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου”. Παράλληλα, έδωσε διαταγή στις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις για προετοιμασία επιχειρήσεων ευρείας διάσωσης, εάν ζητηθεί.

Ο Άμπε δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις τον περασμένο Ιούλιο για την πολύ καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησής του όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 200 και πλέον ανθρώπους. Επρόκειτο για τη χειρότερη καταστροφή στην Ιαπωνία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία 36 χρόνια.

Τι συνέβη τον περασμένο Ιούλιο

Τουλάχιστον 112 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία από πλημμύρες και κατολισθήσεις εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών στα δυτικά της χώρας. Η υδροδότηση διεκόπη σε περισσότερα από 13.600 σπίτια, ενώ 267.000 δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, με το υπουργείο Μεταφορών να αναφέρει στα στοιχεία του ότι σημειώθηκαν περίπου 238 κατολισθήσεις σε 28 νομαρχίες. Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές καταστροφές αυτού του είδους που είδε ποτέ η Ιαπωνία, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά αυτόν των κατολισθήσεων στη Χιροσίμα το 2014, με 74 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments