Διεθνή

ΗΠΑ: Δύο επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες

ΗΠΑ: Δύο επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες
ΗΠΑ: Σε κατάσταση σοκ οι Ηνωμένες Πολιτείες που θρηνούν συνολικά 30 ψυχές έπειτα από τις δύο αιματηρές επιθέσεις στο Ελ Πάσο και το Οχάιο.

ΗΠΑ: Διπλή τραγωδία συντάραξε τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο. Τα δύο αυτά περιστατικά βύθισαν στη θλίψη δύο πόλεις, παγώνοντας όλον τον κόσμο που εδώ και λίγες ώρες παρακολουθεί εμβρόντητος τις ανταποκρίσεις των ΜΜΕ και τα βίντεο που αναρτώνται στα social media. Ο απολογισμός των δύο επιθέσεων, στις οποίες οι δράστες άνοιξαν πυρ, είναι τραγικός: Τριάντα νεκροί (είκοσι στο Ελ Πάσο και δέκα στο Ντέιτον) και πάνω από 40 τραυματίες. Συνολικά, σε διάστημα 215 ημερών, έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ 250 επιθέσεις τέτοιου τύπου, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές και τρόμο στους πολίτες.

Πανικός στο Ελ Πάσο

Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που μεταφόρτωσε στο Διαδίκτυο ο τηλεοπτικός σταθμός KTSM, ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, απεικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου. Στο Walmart του Οχάιο βρίσκονταν πολλοί κάτοικοι του Ελ Πάσο να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, που το πολυκατάστημα προσέφερε χθες με έκπτωση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μαγαζί ήταν ήδη κατάμεστο: 1.000 ως 3.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Η Βανέσα Σάενς, 37 ετών, που πήγαινε στο εμπορικό κέντρο με τον γιο της, ενός έτους, και τη μητέρα της, είπε στο Fox News πως άκουσε κάτι που αρχικά της φάνηκε πως ήταν «πυροτεχνήματα», καθώς έψαχνε θέση να παρκάρει.

«Είδα έναν άνδρα με μαύρο μπλουζάκι και καμουφλάζ παντελόνι που κράταγε κάτι που μου φάνηκε πως ήταν τουφέκι. Σημάδευε κόσμο κι έριχνε κατευθείαν πάνω του. Είδα τρεις ή τέσσερις ανθρώπους να πέφτουν κάτω», πρόσθεσε.

Τρόμος και στο Οχάιο

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αυτός που θεωρείται ότι ήταν ο δράστης, σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην πόλη Ντέιτον του Οχάιο, και τουλάχιστον άλλοι 16 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter. Οι αρχές δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο, εκτός από το ότι συνέβη στην περιοχή Όρεγκον της πόλης, που είναι γνωστή για τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματά της.

«Υπάρχουν νεκροί στο δρόμο παντού… έγινε μακελειό εδώ πέρα», ανέφερε ένας άνδρας σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. Ενώ ένας άλλος, ο Τζέιμς Γουίλιαμς, περιέγραψε το μακελειό, σημειώνοντας ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με τυφέκιο AR-15, φορούσε ακουστικά και ειδικό γιλέκο. Ο δράστης «άρχισε να φυτεύει σφαίρες παντού. Έξω στην αυλή όπου καθόμουν υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ νεκροί, δεν ξέρω πόσους άλλους απομάκρυναν από άλλα σημεία. Είναι τρομερό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments