Διεθνή

Οχάιο: Νέο μακελειό στις ΗΠΑ με νεκρούς και τραυματίες

Οχάιο: Νέο μακελειό στις ΗΠΑ με νεκρούς και τραυματίες
Οχάιο: Σοκαριστικά νέα έρχονται ξανά από τις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο. Άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από μπαρ στο Ντέιτον, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να κάνουν αναφορές για πάνω από 10 νεκρούς.

Οχάιο: Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ελ Πάσο στο Τέξας,(με τον δράστη να σκορπά τον τρόπο, αφαιρώντας τη ζωή σε 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας 26 οι περισσότεροι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση)  ήρθε στο “φως” άλλη μια σοκαριστική είδηση, αυτή τη φορά από το Ντέιτον του Οχάιο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από μπαρ προκαλώντας πανικό, με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής- πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 10 νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες.

Τα τοπικά δίκτυα αναφέρουν ότι αρκετοί θαμώνες του μπαρ δέχθηκαν πυρά από τον άγνωστο άνδρα, με ασθενοφόρα να σπεύδουν προς το σημείο για να παραλάβουν τους τραυματίες, με τα εκεί νοσοκομεία να ειδοποιούν τα ΜΜΕ της πόλης για το γεγονός πως έχουν διακομιστεί αρκετοί άνθρωποι για τη λήψη πρώτων βοηθειών. . «Υπάρχουν νεκροί στο δρόμο παντού… έγινε μακελειό εδώ πέρα», ανέφερε ένας άνδρας σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. Ενώ ένας άλλος, ο Τζέιμς Γουίλιαμς, περιέγραψε το μακελειό, σημειώνοντας ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με τυφέκιο AR-15, φορούσε ακουστικά και ειδικό γιλέκο. Ο δράστης «άρχισε να φυτεύει σφαίρες παντού. Έξω στην αυλή όπου καθόμουν υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ νεκροί, δεν ξέρω πόσους άλλους απομάκρυναν από άλλα σημεία. Είναι τρομερό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο δράστης φέρεται να έχει συλληφθεί και να έχει εξουδετερωθεί από την αστυνομία, ενώ άλλες πηγές τονίζουν ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από περισσότερα άτομα.

Πάτρικ Κρούσιους: Ο άνθρωπος που σκόρπισε τη θλίψη στο Ελ Πάσο

Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ, δράστης της σφαγής είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, κάτοικος προαστίου του Ντάλας. Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που ανάρτησε στο web τηλεοπτικός σταθμός KTSM, ο νεαρός εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

Στο Walmart είχαν μεταβεί πολλοί κάτοικοι του Ελ Πάσο να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, που το πολυκατάστημα προσέφερε χθες με έκπτωση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μαγαζί ήταν ήδη κατάμεστο: 1.000 ως 3.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Η Βανέσα Σάενς, 37 ετών, που πήγαινε στο εμπορικό κέντρο με τον γιο της, ενός έτους, και τη μητέρα της, είπε στο Fox News πως άκουσε κάτι που αρχικά της φάνηκε πως ήταν «πυροτεχνήματα», καθώς έψαχνε θέση να παρκάρει. «Είδα έναν άνδρα με μαύρο μπλουζάκι και καμουφλάζ παντελόνι που κράταγε κάτι που μου φάνηκε πως ήταν τουφέκι. Σημάδευε κόσμο κι έριχνε κατευθείαν πάνω του. Είδα τρεις ή τέσσερις ανθρώπους να πέφτουν κάτω», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments