Αθλητισμός

Άμπελ Φερέιρα: Το πλάνο του Πορτογάλου για τον Άγιαξ

Άμπελ Φερέιρα: Το πλάνο του Πορτογάλου για τον Άγιαξ
Άμπελ Φερέιρα: Οι... παλιοί, η άμυνα και η εκμετάλλευση των κενών χώρων είναι τα τρία στοιχεία στα οποία ποντάρει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Άμπελ Φερέιρα: Απόψε στις 20:00, στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα δώσει μία από τις δύο μεγαλύτερες μάχες της σεζόν, απέναντι στην ομάδα όπου πέρσι έλαμψε στο Champions League, φτάνοντας μία ανάσα από τον τελικό της διοργάνωσης. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος υποδέχονται τον Άγιαξ και θέλουν να αναχαιτίσουν τα “όπλα” των Ολλανδών, παίρνοντας ένα σκορ το οποίο θα τους δώσει ελπίδες για τη ρεβάνς στο Άμστερνταμ, με τον Άμπελ Φερέιρα να έχει καταστρώσει με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο που θα “φρενάρει” τα ατού του Άγιαξ και θα αναδείξει τα αντίστοιχα του ΠΑΟΚ, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρώτη κίνηση του Πορτογάλου κόουτς αφορά το δυναμικό κοινό του ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο να τους καλεί να στηρίξουν με τη φωνή τους την ομάδα, είτε τα πράγματα εξελιχθούν καλά είτε όχι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Φερέιρα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με στόχο την επίτευξη της νίκης, δίνοντας προβάδισμα στους πιο έμπειρους παίκτες. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τους Κρέσπο – Βαρέλα να είναι το δίδυμο στα στόπερ και τους Μάτος – Γιαννούλη στα άκρα της άμυνας. Ο Εσίτι αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, τοποθετούμενος στον άξονα, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί δίπλα του σε πιο δημιουργικό ρόλο. Όσον αφορά την επίθεση, οι Ζαμπά και Πέλκας θα καλύψουν τις πλευρές με τον Τσούμπα Ακπόμ να τοποθετείται στην κορυφή την επίθεσης.

Το αμυντικό πλάνο και οι κενοί χώροι

Ο Άμπελ Φερέιρα περιμένει από την ομάδα του να ανταποκριθεί στην πίεση που λογικά θα ασκήσει ο Άγιαξ, αλλά και παράλληλα να μην επιτρέψει τους πολύ ποιοτικούς Τάντιτς, Ζίγες και Ντε Μπέεκ να δημιουργήσουν κινδύνους προς την εστία του Πασχαλάκη και ευελπιστεί. Συν τοις άλλοις, ο Πορτογάλος θα ήθελε όσο τίποτα οι παίκτες του να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους και τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχουν ανασταλτικά οι Ολλανδοί για να σκοράρουν. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλό το τέμπο του αγώνα, θα είναι σφιχτός αμυντικά. Όταν όμως βρει ανοικτό γήπεδο θα προσπαθήσει να βρει ανοργάνωτη την ολλανδική άμυνα για να απειλήσει την εστία του Ονανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments