Ελλάδα

Ικαρία: Συνεχίζεται το “θρίλερ” με την εξαφάνιση της αστροφυσικού

Ικαρία: Συνεχίζεται το “θρίλερ” με την εξαφάνιση της αστροφυσικού
Ικαρία: «Κλειδί» για τον εντοπισμό της 35χρονης Βρετανίδας το κινητό της.

Ικαρία: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία όταν είχε πάει για τρέξιμο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Από το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστους 2019 έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Τι είπε ο σύντροφος της κοπέλας

Ο 38χρονος σύντροφός της, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 απηύθυνε έκκληση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρίες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν του είπε ότι πάει για τρέξιμο στην περιοχή. Ακολούθως δεν απαντούσε στις συνεχιζόμενες κλήσεις του γεγονός που τον οδήγησε να δηλώσει την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Κυρήκου Ικαρίας. Οι δύο τους είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί και θα επέστρεφαν στην Κύπρο μέσω Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας.

Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε το ζευγάρι αποκάλυψε ότι το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης άκουσε φωνές από το δωμάτιο. «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε.

Κηλίδες από αίμα

Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Ικαρία, στο οποίο διέμενε το ζευγάρι, ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη». Το αίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προέρχεται από ρινορραγία και αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αρχές είναι αν προέρχεται από κάποια φυσική ρινορραγία ή μετά από χτύπημα.

Μυστήριο με το σήμα του κινητού

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της. Το κινητό της 35χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ εξέπεμψε σήμα στην Ικαρία σχεδόν ένα 24ωρο μετά την δήλωση εξαφάνισης της, προκαλώντας την έκπληξη των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι Αρχές έστειλαν δύο μηνύματα SMS στον αριθμό, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Από την προσπάθεια γεωεντοπισμού, βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία της Ικαρίας. Το τηλέφωνο της 35χρονης φαίνεται να είχε κλείσει το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου και φάνηκε ανοικτό πάλι σήμερα το πρωί. Δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτό άνοιξε από την ίδια την 35χρονη ή κάποιον άλλο, στην κατοχή του οποίου έφθασε το κινητό της με άγνωστο τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments