Ελλάδα

Πόρτο Χέλι: Δύο νεκροί από σύγκρουση σκαφών

Πόρτο Χέλι: Δύο νεκροί από σύγκρουση σκαφών
Πόρτο Χέλι: Μια γυναίκα είναι διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση. Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας.

Πόρτο Χέλι: Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας, όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Εξαιτίας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες και τρείς γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετέβησαν στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Ένας αλλοδαπός άνδρας που φέρεται ως χειριστής του 12μετρου με μεγάλη ιπποδύναμη ταχύπλοου σκάφους αναζητείται από την λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες που είναι καλά στην υγεία τους (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), έκοψε κυριολεκτικά στη μέση το μικρό αλιευτικό με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν οι σοροί των δύο ανδρών αλλά και μία γυναίκα τραυματισμένη που λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments