Ελλάδα

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι με τα παγωτά

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι με τα παγωτά
Παγωτά: Όλοι έχουμε πέσει στην... παγίδα, αλλά από εδώ και στο εξής οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, γιατί καραδοκούν αρρώστιες.

Παγωτά: Καλοκαίρι ίσον βόλτες, ήλιος, θάλασσα, παραλίες και… παγωτά. Δεν γίνεται να περάσει αυτή η εποχή δίχως να δοκιμάσουμε έστω ένα από το δροσιστικό έδεσμα, το οποίο αποτελεί λατρεία για μικρούς και μεγάλους. Το παγωτό είναι το αγαπημένο σνακ του καλοκαιριού για παιδιά από 5 έως… 55 ετών και όλοι μας ψάχνουμε αφορμές ώστε να απολαύσουμε ένα χωνάκι ή ένα μπολ με τις αγαπημένες μας γεύσεις. Όλα σωστά μέχρι εδώ, αν και οι περισσότεροι συνηθίζουμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Ένα λάθος το οποίο δεν φαίνεται εξ αρχής, αλλά μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας. Αφορά τη συνήθεια που έχουμε στο να βγάζουμε για λίγη ώρα το παγωτό έξω από το ψυγείο, ώστε να πάρει θερμότητα και να βγαίνει πιο εύκολα.

Αυτή η συνηθισμένη και για πολλούς… αθώα κίνηση, είναι δυστυχώς το πιο επικίνδυνο λάθος που μπορεί να συμβεί με τα παγωτά. “Το παγωτό λιώνει αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και το γαλακτώδες, ζαχαρούχο, υγρό διάλυμα αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια, όπως η λιστέρια”, ανέφερε σε γραπτή της έκθεση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα παγωτά, η δόκτωρ Μπασίρ. Αυτό σημαίνει ότι αφήνοντας το παγωτό για ώρα εκτός κατάψυξης, «φλερτάρεις» με την πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς για μέρες από ναυτία, εμετούς και διάρροια.

Όσο για το πως μπορούμε να αποφύγουμε το… κακό; Η δόκτωρ Μπασίρ υποστηρίζει ότι το καλύτερο είναι να βάζουμε το παγωτό πίσω στην κατάψυξη με το που σερβιριστούμε, πριν ακόμα λιώσει.

Πόση ώρα πρέπει να περπατήσουμε για να “κάψουμε” ένα παγωτό

Το παγωτό είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων όταν έρχεται το καλοκαίρι. Στην παιδική μας ηλικία μετρούσαμε πόσα παγωτά έχουμε φάει μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού δεν είναι και τόσο αθώο. Αντίθετα έχει πολλές θερμίδες και λιπαρά και αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό της σιλουέτας μας. Υπάρχουν κάποια παγωτά που δεν είναι το ίδιο «ένοχα» με τα άλλα.

Ορισμένοι τύποι μπορεί να έχουν λιγότερο λίπος, αλλά περισσότερη ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι χάνονται θερμίδες από το λίπος, αλλά αντικαθίστανται με εκείνες από τη ζάχαρη. Μια μπάλα παγωτό παγωτό βανίλια μας δίνει περίπου 180 θερμίδες, μία μπάλα σοκολάτα 235 και μία παρφέ 245-300.

Πόσο πρέπει να περπατήσει κάποιος για να κάψει ένα ξυλάκι; Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έκαναν έρευνα και βρήκαν την απάντηση.Το αποτέλεσμα της μελέτης σε 300 συμμετέχοντες ηλικίας 18-30 ετών ήταν ότι ένα παγωτό ξυλάκι απαιτεί μια ώρα περπάτημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments