Πως Να

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με ένα απλό υλικό

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με ένα απλό υλικό
Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας "καθαρό" από κατσαρίδες, με τη χρήση ενός απλού μείγματος.

Πως να απαλλαγείτε από τον πιο ενοχλητικό επισκέπτη του καλοκαιριού; Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι πολλοί, ωστόσο με τα χρόνια γίνονται ολοένα και λιγότερο αποτελεσματικοί. Οι απρόσκλητοι επισκέπτες που ταράζουν τις ημέρες και κυρίως τις καλοκαιρινές μας νύχτες, μπορούν να… εξαφανιστούν. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε ορισμένα υλικά που υπάρχουν σε κάθε ντουλάπι, δημιουργώντας ένα μείγμα το οποίο απωθεί τις κατσαρίδες. Ο εν λόγο τρόπος είναι εξαιρετικός, διότι δεν περιλαμβάνει χρήση χημικών και τοξικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Τα βήματα που έχετε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι τα εξής:

  • Αρχικά, θα πρέπει να διατηρήσουμε καθαρούς τους χώρους μας. Χρειάζονται συνεχείς καθαρισμοί και προσοχή ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών σε νεροχύτες ή πάγκους. Οι κατσαρίδες «λατρεύουν» τα… ψίχουλα αλλά και τη βρωμιά.
  • Στη συνέχεια, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας εντομοαπωθητικό. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς τη χρήση επικίνδυνων ουσιών. Πρόκειται για ένα μείγμα που περιλαμβάνει μία κούπα αμμωνία (σκόνη) και δύο κούπες νερό. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σύστημα ψεκασμού.
  • Έπειτα, ψεκάζουμε τους χώρους που θέλουμε να «θωρακίσουμε», κάνοντας τη διαδικασία περιμετρικά. Καλό θα ήταν, ο ψεκασμός να γίνει σε ημέρα την οποία δεν φυσάει, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Oι κατσαρίδες γίνονται ανθεκτικότερες με τα χρόνια

Οι άνθρωποι έχουν ανά τα χρόνια προσπαθήσει να τις αντιμετωπίσουν. Όπως έκαναν και με τα υπόλοιπα έντομα. Τα εντομοκτόνα, τα κοκτέιλ χημικών «έπιαναν» προσωρινά, μέχρι να επιστρέψει η επόμενη γενιά. Πιο δυνατή και πιο ανθεκτική στα νέου τύπου εντομοκτόνα. Και όσο περνά ο καιρός, τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την ανθρωπότητα. Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή εντομολογίας Μάικλ Σαρφ του Πανεπιστημίου Πέρντιου της Ιντιάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», σύμφωνα με το «Science», βρήκαν ότι οι κατσαρίδες τείνουν να γίνουν ανθεκτικές σχεδόν σε κάθε είδος χημικού εντομοκτόνου.

Σύμφωνα με έρευνα, μια θηλυκή κατσαρίδα μπορεί να γεννήσει δεκάδες απογόνους κάθε λίγους μήνες. Επειδή οι κατσαρίδες ζουν λίγο, περίπου 100 μέρες, η ανάπτυξη ανθεκτικότητας μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα, με τα πιο ανθεκτικά γονίδια να περνάνε στις επόμενες γενιές. Έτσι, αρκούν να επιβιώσουν λίγες μόνο κατσαρίδες από τα εντομοκτόνα, ώστε η επόμενη γενιά να κάνει… πάρτι. Ακόμη κι αν κανείς αλλάξει εντομοκτόνο, οι κατσαρίδες μάλλον θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα.

Οι ερευνητές δοκίμασαν σε τρεις διαφορετικούς πληθυσμούς κατσαρίδων τρία διαφορετικά εντομοκοκτόνα (αμπαμεκτίν, βορικό οξύ και θειαμεθοξάμη) σε βάθος εξαμήνου. Διαπιστώθηκε ότι, άσχετα με το ποιο εντομοκτόνο χρησιμοποιήθηκε, ο αριθμός των κατσαρίδων ουσιαστικά έμεινε σταθερός ή και αυξήθηκε σε βάθος χρόνου, ακόμη και όταν χρησιμοποιήθηκαν τα τρία εντομοκτόνα όχι διαδοχικά, αλλά σε συνδυασμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας