Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικές οι εικόνες – Έφτασαν στις αυλές σπιτιών οι φλόγες

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικές οι εικόνες – Έφτασαν στις αυλές σπιτιών οι φλόγες
Φωτιά στην Εύβοια: Τρομερές είναι οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο. Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και η περιοχή Σταυρός, ενώ αρκετοί κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν την περιουσία τους.

Φωτιά στην Εύβοια: Μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα είναι αυτή ξημέρωσε για την Εύβοια. Ήδη από νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης (13/8) η φωτιά καίει χωρίς σταματημό ένα παρθένο πευκοδάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής. Ήδη μάλιστα οι φλόγες έχουν φτάσει πλέον στις αυλές αρκετών σπιτιών. Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το πρωί της Τρίτης έφτασε στα πρώτα σπίτια στο χωριό Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, για τα οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης. Εντολή να το εκκενώσουν έχουν λάβει και οι κάτοικοι στην περιοχή Σταυρός.

Οι εικόνες από τις περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά είναι συγκλονιστικές, καθώς αρκετοί κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους είτε καθαρίζοντας την τελευταία στιγμή τις αυλές τους, είτε ρίχνοντας νερό. Παράλληλα, οι πυροσβέστες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθύνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments