Ελλάδα

Φωτιές Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο με ελικόπτερο να βουτάει στη φωτιά

Φωτιές Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο με ελικόπτερο να βουτάει στη φωτιά
Φωτιές Εύβοια: Σκληρές μάχες με τις φλόγες δίνουν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής και από αέρος.

Φωτιές Εύβοια: Υπεράνθρωπες προσπάθειες έχουν κάνει οι άνθρωποι της πυροσβεστικής στην Εύβοια που έχει πληγεί από τις φωτιές που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τρίτης (13/8).  Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αρμόδιων αρχών. Ωστόσο άπαντες έδειξαν αυταπάρνηση προκειμένου να σωθούν οι οικισμοί που είχαν εκκενωθεί από νωρίς για να μην υπάρχουν θύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ελικόπτερο που έκανε βουτιά πάνω από την φωτιά προκειμένου να κάνουν ρίψεις νερού. Το στιγμιότυπο μεταδόθηκε ζωντανά από το OPEN TV και κόβει την ανάσα από την αυτοθυσία των ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να περιοριστεί η φωτιά. Θυμίζουμε ότι η χώρα μας ζήτησε ενισχύεις και σύντομα θα έρθει βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς από την Ιταλία.

Στα Ψαχνά ο Κώστας Μπακογιάννης

Στην Εύβοια, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, έχει μεταβεί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού με τα μέτωπα στην Εύβοια. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας αλλά δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικοί και όλοι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, των δήμων και της Περιφέρειας». Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρώην περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Πάτμο και συμμετέχει σε συσκέψεις στον τόπο της πυρκαγιάς .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments