Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Προβληματισμός για τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά Εύβοια: Προβληματισμός για τις αναζωπυρώσεις
Φωτιά Εύβοια: Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8) έχουν ξεκινήσει αναζωπυρώσεις στο χωριό Μακρυμάλλη προβληματίζοντας την πυροσβεστική.

Φωτιά Εύβοια: Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μη κινδυνεύσουν σπίτια στο χωριό Μακρυβάλλη. Από νωρίς είχε δοθεί η εντολή να εκκενωθεί το χωριό και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά για να μη μπει μέσα στον οικισμό. Τα πράγματα έδειχναν να είναι καλύτερα μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8). Περίπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησαν αναζωπυρώσεις στην περιοχή.

Ενδεικτική της ανησυχίας είναι η κινητοποίηση που προκάλεσε στις 15:30 μια αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη για την οποία χρειάστηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος. Οι πυροσβέστες και κυρίως τα εναέρια μέσα έχουν στρέψει την προσοχή τους σε δυο μέτωπα. Το ένα είναι προς το χωριό Σταυρός και το δεύτερο στα παλαιά λατομεία της ΛΑΡΚΟ.

Φωτιά Εύβοια: Μειώνεται η ένταση των ανέμων

Το θετικό της ημέρας είναι η μείωση της έντασης των ανέμων.Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και θα στραφούν σε ανατολικοί από βοριάδες βοηθώντας στο να μην «τρέχει» η φωτιά όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Το ίδιο αναφέρει και η νεότερη πρόγνωση καιρού και ειδικά τους ανέμους υπάρχει για τις επόμενες 3-4 ημέρες με τους ανέμους να μην προβλέπεται να είναι ισχυρότεροι από 3-4 μποφόρ.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές στην περιοχή. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών. Οι ρίψεις νερού θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει το φως του ηλίου. 9 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα με τις κινήσεις τους συντονίζουν 2 ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ.

«Εμείς θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος για να διαφυλάξουμε πρωτίστως την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και να περιορίσουμε τη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον καθώς μιλάμε για μια τεράστια οικολογική καταστροφή σε ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κώστας Μπακογιάννης που ήταν στο μέτωπο της φωτιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments