Τεχνολογία

AI Portraits: Η εφαρμογή που θα σε κάνει να ξεχάσεις το FaceApp

AI Portraits: Η εφαρμογή που θα σε κάνει να ξεχάσεις το FaceApp
AI Portraits: Είδες πως θα είσαι σε 30 χρόνια. Πλέον, έχεις τη δυνατότητα να δεις πως θα φαινόσουν εάν ήσουν πίνακας στο Λούβρο!

AI Portraits: Στις αρχές του καλοκαιριού έγινε… ο χαμός με το FaceApp. Τα social media γέμισαν με φωτογραφίες… γέρων, με την εν λόγω εφαρμογή να γίνεται viral καθώς ο περισσότερος κόσμος είχε την περιέργεια να δει πως θα μοιάζει σε 30-40 χρόνια από τώρα, κι όταν το έκανε, ήθελε να το μοιραστεί με τους φίλους του. Η “μανία” του FaceApp πέρασε πλέον, όπως οι περισσότερες “μόδες”, ωστόσο μία νέα εφαρμογή ήρθε για να μας κάνει εκ νέου να… κολλήσουμε. Συγκεκριμένα, το AI Portraits κάνει την ίδια δουλειά με το FaceApp, αλλά αντί για τον ηλικιωμένο εαυτό σας, μπορείτε να δείτε πως θα ήσασταν αν αποτελούσατε την έμπνευση ενός μεγάλου ζωγράφου του παρελθόντος. Αφού ανακαλύψαμε πώς θα μοιάζουμε σε 20-30 χρόνια από τώρα, μια νέα εφαρμογή ήρθε για να μας δείξει πώς θα ήμασταν αν μας είχε ζωγραφίσει ο Ρέμπραντ ή ο Μιχαήλ Άγγελος!

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από ερευνητές στο MIT-IBM Watson AI Lab και μπορεί να μετατρέψει τη selfie σας σε ένα κλασικό πορτρέτο. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράξει “καλλιτεχνικά πορτρέτα (ανθρώπων)”, σε διαφορετικά καλλιτεχνικά ύφη. Οι ερευνητές φόρτωσαν δεκάδες χιλιάδες πορτρέτα από την Πρώιμη Αναγέννηση έως τη Σύγχρονη Τέχνη για να βοηθήσουν στη «εκπαίδευση» των Generative Adversarial Network (GAN) μοντέλων.

Στην ιστοσελίδα της εφαρμογής αναφέρεται ότι δεν υφίστανται άλλα κίνητρα εκτός από το να μάθει όλο και περισσότερος κόσμος τη συνεισφορά των μεγάλων ζωγράφων στην τέχνη: “Οι φωτογραφίες σας στέλνονται στους σέρβερ μας για να παράγουν πορτρέτα. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα από τις φωτογραφίες σας για κανέναν άλλον σκοπό και θα τις διαγράψουμε/σβήσουμε” αμέσως” διευκρινίζουν οι developers, ώστε να βγάλουν κάθε σύνδεση με την τακτική του FaceApp, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να «προχωρήσει πολλά χρόνια, στο μέλλον» τη δική του φωτογραφία ή τη φωτογραφία κάποιου άλλου.

Όσο για τα μειονεκτήματα της εφαρμογής; Δεν μπορεί να αναπαράξει το καταπληκτικό χαμόγελό σας. “Οι μετρ πορτρετίστες σπάνια ζωγράφιζαν πρόσωπα χαμογελαστά καθώς το χαμόγελο και το γέλιο συσχετιζόταν, συνήθως, με ένα πιο κωμικό είδος ζωγραφικής και επειδή μια τόσο έκδηλη έκφραση μπορεί να θεωρηθεί ότι παραμορφώνει το πρόσωπο του μοντέλου. Η ανικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να αναπαράξει τα χαμόγελά μας κάτι μάς διδάσκει για την ιστορία της τέχνης”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο site της εφαρμογής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments