Τεχνολογία

Γι’ αυτό δεν πρέπει να κοιτάζετε το κινητό σας πριν κοιμηθείτε [pics]

Γι’ αυτό δεν πρέπει να κοιτάζετε το κινητό σας πριν κοιμηθείτε [pics]
Κινητό: Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη βραδινή χρήση του. Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας.

Κινητό: Δεν μπορούμε πλέον χωρίς αυτά. Βρίσκονται στην τσέπη μας και πέρα από την προφανή τους χρήση (κλήσεις), αποτελούν πλέον το walkman μας, την ατζέντα μας, τον χώρο ψυχαγωγία μας, τον προσωπικό μας… κινηματογράφο. Σε γενικές γραμμές, δύσκολα μπορεί να περάσει η μέρα χωρίς το smartphone στο χέρι, το οποίο έχει αντικαταστήσει εν πολλοίς ακόμη και τους προσωπικούς υπολογιστές. Ωστόσο, όπως άλλωστε λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση, το “περίσσιο χαλάει το ίσιο”, με την αλόγιστη χρήση του κινητού να προκαλεί προβλήματα στον άνθρωπο, όπως αναφέρουν οι έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς. Μάλιστα, η νέα έρευνα του “New England Journal of Medicine” αναδεικνύει τον λόγο για τον οποίον δεν πρέπει να έχουμε το κινητό στα χέρια μας λίγο πριν κοιμηθούμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το «New England Journal of Medicine» γυναίκες που είχαν την συνήθεια να κοιτάζουν το κινητό τους στο σκοτάδι, είχαν επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσωρινής απώλειας όρασης μέχρι και 15 λεπτά το βράδυ ή το πρωί. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, μια και κοιτούσαν την οθόνη του τηλεφώνου με το ένα μάτι, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μία ανομοιομορφία στην προσαρμογή των οφθαλμών, μια και το ένα μάτι προσαρμόζεται στο φως και το άλλο στο σκοτάδι. Πάντως, οι ερευνητές είναι καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας πως παρά την παροδική τύφλωση δεν έχει προκληθεί κάποια μόνιμη βλάβη στα μάτια, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθεί η συγκεκριμένη συνήθεια στο μέλλον.

“Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με τα κινητά”

Το iPhone είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία smartphone. Οι άπειρες δυνατότητες που διαθέτει το έχει βάλει για τα καλά στις ζωές, και τις περισσότερες φορές έχει γίνει προέκταση των χεριών μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάθε χρόνο όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία τις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων iPhone της Apple Ο πρώην συνεργάτης της Apple, Jony Ive, είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζει το iPhone καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Και είναι σε θέση να περιγράψει το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι κάτοχοί του και χρήστες του. Σύμφωνα με τον Jony Ive, πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Apple, το μεγάλο λάθος είναι ότι χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας πάρα πολύ. Και αυτό το λάθος το κάνουν οι περισσότεροι χρήστες.

Στο συνέδριο του New Yorker Techfest, όταν ο δημοσιογράφος David Remnick ζήτησε από τον Ive να αξιολογήσει τον αντίκτυπο του iPhone στον κόσμο, ο Ives απάντησε ξεκάθαρα: «Όπως και κάθε εργαλείο, μπορείτε να δείτε ότι αρχικά γίνεται σωστή χρήση και ύστερα έρχεται η κακή χρήση». Όταν ο Remnick ζήτησε από τον Ives να ορίσει την κακή χρήση εκείνος απάντησε: «Ίσως, είναι η συνεχής χρήση».

Και τι εννοεί συνεχή χρήση; Αυτό που λένε και οι μελέτες. Ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει 3,3 ώρες απασχολούμενος με το τηλέφωνό του, ελέγχοντας το κάθε 10 λεπτά για ενημερώσεις από social media, μηνύματα και άλλα παρόμοια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments