Video

Οι ώρες της μέρας που δεν πρέπει να πίνεις ποτέ νερό

Οι ώρες της μέρας που δεν πρέπει να πίνεις ποτέ νερό
Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό του ανθρώπου, όμως υπάρχουν κάποιες ώρες της μέρας που δεν πρέπει να πίνουμε.

Το νερό χαρακτηρίζεται ως πηγή ζωής και όχι τυχαία. Είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή μας μετά το οξυγόνο. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο και τα οφέλη της είναι πολυάριθμα. Το νερό συμμετέχει στη δομή αλλά και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στη σύσταση του αίματος, αλλά και στην προστασία διαφόρων ιστών του σώματος.

Πρέπει όμως κάποιος να ξέρει πόσο νερό πρέπει να καταναλώσει την ημέρα. Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), είναι 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους ενήλικους άνδρες.

Όμως υπάρχουν κάποιες ώρες της μέρας που δεν θα έπρεπε να πίνουμε νερό. Ποιες είναι αυτές;

  • Κατά τη διάρκεια του γεύματος

Μια, δύο γουλίτσες δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο θα σε συμβουλεύαμε να μην κατεβάζεις ποτήρια ολόκληρα ενώ τρως, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια, αλλά και να παρεμποδίσει την πέψη των τροφών. Προτίμησε να πιεις νερό πριν ξεκινήσεις το φαγητό. Έτσι όχι μόνο θα ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, αλλά θα αποφύγεις και την κατανάλωση αρκετών περιττών θερμίδων κατά το γεύμα σου, καθώς συχνά τείνουμε να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

  • Όσο γυμνάζεσαι

Το σώμα μας χρειάζεται ηλεκτρολύτες – όπως το κάλιο και το νάτριο – για να αποτρέψει τις μυϊκές κράμπες. Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να αραιώσει την ποσότητα των εν λόγω θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Καλύτερα να επιλέξεις ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, όπως το νερό καρύδας, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου.

  • Όταν είσαι όρθιος

Σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφής Αγιουρβέδα, δεν θα πρέπει να πίνουμε νερό όρθιοι. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι, το οποίο έχει αποδείξει κάποια έρευνα, απλά εμείς έχουμε υποχρέωση να σού το πούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments