Αθλητισμός

Λίβερπουλ – Τσέλσι 5-4 (1-1 κ.δ, 2-2 παρ.)

Λίβερπουλ – Τσέλσι 5-4 (1-1 κ.δ, 2-2 παρ.)
Λίβερπουλ - Τσέλσι: Σε έναν σπουδαίο τελικό στην Κωνσταντινούπολη που οδηγήθηκε στα πέναλτι, η Λίβερπουλ επικράτησε 5-4 της Τσέλσι (1-1 κ.δ και 2-2 η παράταση) και κατέκτησε το ευρωπαϊκό σούπερ καπ.

Λίβερπουλ – Τσέλσι: Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Λίβερπουλ κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να πάρει το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Super Cup, επικρατώντας στον 44ο τελικό με 5-4 της Τσέλσι στο «Μπεσίκτας Παρκ» της Κωνσταντινούπολης, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Άντριαν.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» δεν ανέδειξε νικητή στα 120 λεπτά, καθώς στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλος, 1-1, ενώ στο επιπλέον μισάωρο, οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν από μία φορά και τελικά «έλυσαν τις διαφορές» τους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί, όπου ο Άντριαν απέκρουσε το τελευταίο χτύπημα του Εϊμπραχαμ και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, δεύτερο επί εποχής Κλοπ και τέταρτο στην Ιστορία της (1977, 2001, 2005 τα τρία προηγούμενα).

Ο αγώνας

Μετά το πρώτο… κόκκινο κύμα, που γρήγορα καταλάγιασε, οι Μπλε πήραν τα ηνία του αγώνα και η υπεροχή τους δεν άργησε να μετουσιωθεί σε γκολ. Οι Πέδρο και Πούλισιτς προκαλούσαν συνέχεια προβλήματα στην άμυνα των Reds. Στο 22′ ο Ισπανός από πλάγια θέση εντός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντριάν. Στο 32′ και πάλι ο Πέδρο έβγαλε τρομερή κάθετη στην περιοχή προς τον Κόβασιτς, όμως ο κίπερ της Λίβερπουλ επενέβη εξαιρετικά κρατώντας το μηδέν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Ζιρού. Ο Πούλισιτς έκανε εξαιρετική προσπάθεια με την μπάλα στα πόδια, από κεντρικά προς τα δεξιά, με διαγώνια πάσα τροφοδότησε τον διεθνή Γάλλο κι εκείνος από αριστερά εντός περιοχής, νίκησε τον Αντριάν για το 1-0 της ομάδας του.

Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στην επανάληψη.

Η Λίβερπουλ ήταν και πάλι αυτή που μπήκε φουριόζα. Βρήκε μάλιστα το γκολ της ισοφάρισης, δύο λεπτά μετά την σέντρα στο δεύτερο μισό. Ο Φιρμίνο που μόλις είχε μπει στο ματς, βγήκε στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα προ του Κέπα, κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανέ που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 των Reds. Η συνέχεια, από άποψη ρυθμού, δεν ήταν ανάλογη. Υπήρχε όμως μια τεράστια διπλή ευκαιρία (διπλή απόκρουση του Κέπα) για τη Λίβερπουλ που θα μπορούσε να καθορίσει το ματς.

Στο 75′ ο Σαλάχ δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Φαν Ντάικ στη δεύτερη προσπάθεια μετά την αρχική απόκρουση του Κέπα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Βάσκο κίπερ να βάζει εκ νέου το χέρι του πραγματοποιώντας μια σπουδαία διπλή απόκρουση. Στα εναπομείναντα λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι μοιραία οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στο 95′ ο Μανέ πήρε την μπάλα από αριστερά, έδωσε στον Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος γύρισε στον Σενεγαλέζο στην περιοχή ο οποίος νίκησε τον Κέπα και έδωσε προβάδισμα στους Reds (2-1).

Όμως η χαρά για τη Λίβερπουλ κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά. Μέχρι την ανατροπή του Άμπραχαμ από τον Άντριαν. Η ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ζορζίνιο δεν λάθεψε φέρνοντας εκ νέου το ματς στα ίσα (2-2). Έκτοτε, νικητής ήταν η κούραση με το δεύτερο 15λεπτο της παράτασης να μην βγάζει νικητή.

Τα πέναλτι ήταν μονόδρομος.

Εκεί, κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες, ο Άμπραχαμ ανέλαβε να εκτελέσει το πέμπτο πέναλτι για τους Μπλε. Ο Αντριαν φώναξε παρών και χάρισε την κούπα στη Λίβερπουλ! Τη δεύτερη μετά από εκείνη με τα μεγάλα αφτιά, στην εποχή Γιούργκεν Κλοπ.

Η σειρά των πέναλτι:

  • Φιρμίνιο 1-0
  • Ζορζίνιο 1-1
  • Φαμπίνιο 2-1
  • Μπάρκλει 2-2
  • Οριγκί 3-2
  • Μάουντ 3-3
  • Αλεξάντερ Άρνολντ 4-3
  • Έμερσον 4-4
  • Σαλάχ 5-4
  • Άμπραχαμ (Απέκρουσε ο Άντριαν)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64′ Βαϊνάλντουμ), Τσάμπερλεν (46′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103′ Οριγκί).

Τσέλσι Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (84′ Τομόρι), Ζουμά, Εμερσον, Κόβατσιτς (102′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ, Πέδρο, Πούλισιτς (74′ Μάουντ), Ζιρού (74′ Αμπραχαμ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments