Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Φωτιά Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Φωτιά Εύβοια: Έπειτα από αρκετές ώρες και ηρωικές προσπάθειες, η Πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει την πυρκαγιά, παραμένοντας όμως σε επιφυλακή.

Φωτιά Εύβοια: Από τα ξημερώματα της Τρίτης, η Πυροσβεστική αλλά και σώματα εθελοντών προσπαθούσαν να οριοθετήσουν τα πολλαπλά μέτωπα της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στην Αγριλίτσα και έκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους, απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Πριν από τη δύση του ηλίου, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι κατάφερε να οριοθετήσει την πυρκαγιά, η οποία πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο, αλλά παραμένει επικίνδυνη. Το απόγευμα της Πέμπτης, επτά αεροσκάφη έριξαν μια τελευταία – προληπτική – ρίψη.

Πλέον, τον λόγο έχουν τα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, τα οποία επιχειρούν στο εσωτερικό της χαράδρας. Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής εξακολουθούν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς παρά το γεγονός πως πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η κατάσταση φαινόταν βελτιωμένη από το πρωί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν την ίδια ένταση, ενώ μεγάλη ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν τα δύο ιταλικά και το ένα ισπανικό πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Συμμετείχε ακόμα ένα συντονιστικό αεροσκάφος καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ συνδράμουν 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του στρατού, 10 υδροφόρες και 8 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και 38 εθελοντές πυροσβέστες με 6 εθελοντικά οχήματα.

Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Παράλληλα, στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί από τις έρευνες των ιθυνόντων, υπάρχει επιβεβαίωση για ύπαρξη τριών διαφορετικών εστιών στην Αγριλίτσα, απ’ όπου ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης η μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατακαίει για τρίτη ημέρα την κεντρική Εύβοια.

Οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τα πρόσωπα που μπορεί να ευθύνονται για το άναμμα των εν λόγω εστιών και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί μιλούν με σαφήνεια για εμπρησμό από πρόθεση.

Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από την πυρκαγιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Εύβοια. Τα πλάνα της ΕΡΤ από τα σημεία που πέρασαν οι φλόγες είναι σοκαριστικά, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι στάχτη, καμένα, μαύρο και -δυστυχώς- νεκρά ζώα, τα οποία δεν κατάφεραν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments