Ειδήσεις

Ρίτσαρντ Γκιρ: “Ο Σαλβίνι είναι ένα μωρό Τραμπ”

Ρίτσαρντ Γκιρ: “Ο Σαλβίνι είναι ένα μωρό Τραμπ”
Ρίτσαρντ Γκιρ: Δεν... χαρίστηκε ο γνωστός ηθοποιός στις δηλώσεις του για τον Ματέο Σαλβίνι, τον οποίον χαρακτήρισε ως... βρεφική έκδοση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ρίτσαρντ Γκιρ: Συνέχεια στον “πόλεμο” δηλώσεων με τον Ματέο Σαλβίνι έδωσε ο γνωστός ηθοποιός, αποκαλώντας μάλιστα τον Ιταλό ως “μωρό Τραμπ”. “Ο Σαλβίνι εκμεταλλεύεται τον πόνο και τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκιρ για τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτη της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ παραχώρησε δηλώσεις στην ιταλική εφημερίδα “Corriere della Serra”, κάνοντας αναφορά και στο Open Arms, το πλοίο που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες και στο οποίο η Ρώμη εμποδίζει τον ελλιμενισμό σε ιταλικό λιμάνι.

“Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι μωρό Τραμπ. Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος”. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι Άμεση ήταν η απάντηση του Σαλβίνι, που έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφία του Γκιρ με μετανάστες στο λογαριασμό στου στο Twiiter με τη λεζάντα: “Εν μέσω κατά φαντασίαν ανηλίκων και των πολυεκατομμυριούχων φίλων τους, εγώ δεν τα παρατάω”.

Προσπάθειες αναστολής του διατάγματος Σαλβίνι

Διοικητικό δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε ισπανικό πλοίο επιχειρήσεων διάσωσης, που μεταφέρει περίπου 150 μετανάστες, να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αναστέλλοντας την ισχύ του διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που το απαγόρευε. «Κερδίσαμε την προσφυγή που καταθέσαμε ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου στην Ιταλία εναντίον του διατάγματος για την ασφάλεια του (Ματέο) Σαλβίνι», δήλωσε ο Όσκαρ Καμπς, ο ιδρυτής της μκο Proactiva Open Arms, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Μαδρίτη.

Η ισπανική ΜΚΟ είχε προσφύγει στην ιταλική δικαιοσύνη ζητώντας να δώσει το πράσινο φως για να πάει στην Ιταλία, με το επιχείρημα ότι το διεθνές ναυτικό δίκαιο προβλέπει πως έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τους μετανάστες σε ασφαλές μέρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments