Ελλάδα

Πόρτο Χέλι: Γάλλος Κροίσος ο χειριστής του ταχύπλοου της τραγωδίας

Πόρτο Χέλι: Γάλλος Κροίσος ο χειριστής του ταχύπλοου της τραγωδίας
Πόρτο Χέλι: Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια. Πολύ γνωστή αλυσίδα με καταστήματα στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στις επιχειρήσεις τους.

Πόρτο Χέλι: Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Οι πρόγονοί του, τη δεκαετία του ’60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, η οικογένεια του 44χρονου Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου, που «υπέγραψε» την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πόρτο Χέλι: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων

«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του…

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».

Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή, ο 44χρονος οδηγός του ταχύπλοου από τη Γαλλία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ από την Αργολίδα, ο Γάλλος θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο, ενώ του ορίστηκε και η καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.  Ο χειριστής του σκάφους μετά το συμβάν εξαφανίστηκε και το Λιμενικό ξεκίνησε να τον αναζητά στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ωστόσο στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, πέρασε αυτοβούλως το κατώφλι του λιμεναρχείου συνοδευόμενος από δικηγόρο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση αίματος ώστε να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Έπειτα επέστρεψε στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του ότι τραυματίστηκε προσπαθώντας να βοηθήσει σε απεγκλωβισμό μετά τη σφοδρή σύγκρουση και για αυτό δεν εμφανίστηκε. Ακόμη, υποστήριξε ότι το αλιευτικό που εμβόλισε δεν είχε φώτα. Το ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες που είναι καλά στην υγεία τους (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), έκοψε κυριολεκτικά στη μέση το μικρό αλιευτικό με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν οι σοροί των δύο ανδρών αλλά και μία γυναίκα τραυματισμένη που λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νίκαιας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments