Οικονομία

Αυτός είναι ο «Έλληνας» Υπουργός που διαθέτει μετοχές της Microsoft αξίας 1.158.000 δολαρίων

Αυτός είναι ο «Έλληνας» Υπουργός που διαθέτει μετοχές της Microsoft αξίας 1.158.000 δολαρίων
Διαθέτει περισσότερες από 8.000 μετοχές της Microsoft και είναι ο πιο πλούσιος ανάμεσα στους συναδέλφους του

Η Microsoft αποτελεί έναν παγκόσμιο κολοσσό, τόσο στον τομέα των λογισμικών, όσο και στην παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία η τιμή μιας μετοχής της έχει φτάσει να κοστίζει 137 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, καταγράφοντας μια τεράστια αύξηση της τάξεως του 228%. Ουσιαστικά όποιος έχει καταφέρει να αγοράσει μερικές μετοχές της αμερικανικής εταιρείας πλέον έχει ήδη αρκετά χρήματα στον λογαριασμό του.

Μάλιστα, υπάρχει ένας Υπουργός που χάρις στις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος. Όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο. Ο λόγος για τον 47χρονο υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λακκοτρύπη, το όνομα του οποίου βρίσκεται αρκετά στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα λόγω των εξορύξεων υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα της Μεγαλονήσου. Ωστόσο, τώρα ο ίδιος έχει γίνει γνωστός και για έναν ακόμη λόγο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα στον Αύγουστο, ο κ. Λακκοτρύπης διαθέτει μεταξύ άλλων 8.454 μετοχές της κολοσσιαίας εταιρείας λογισμικού Microsoft, αυξημένες μάλιστα κατά 290 από την προηγούμενη δήλωσή του. Ήταν σαν να είχε αγοράσει λαχείο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί την τελευταία πενταετία κατά 228% φθάνοντας αυτή τη στιγμή να αξίζει γύρω στα 137 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών η μια. Όπερ σημαίνει ότι ο νεαρός υπουργός διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1.158.198 δολαρίων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το έτος 2003 ο κ. Λακκοτρύπης ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Μετά από πέντε χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης αναβαθμίζεται σε διευθύνων σύμβουλο της Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 διορίζεται Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Microsoft σε όλη την περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments