Ελλάδα

Τραγωδία στον Πόρο: Τα πρώτα στοιχεία για το ελικόπτερο – Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη

Τραγωδία στον Πόρο: Τα πρώτα στοιχεία για το ελικόπτερο – Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη
Τραγωδία στον Πόρο: Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων αναμένεται να εξάγει τα πρώτα επίσημα συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου. Μηχανική βλάβη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Τραγωδία στον Πόρο: Εν αναμονή του πορίσματος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων περιμένει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προχωρήσει στην εκτίμηση και την αξιολόγησή του, σχετικά με τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, που οδήγησε στον θάνατο όλους τους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ύπαρξη μηχανικής βλάβης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες όσον αφορά την αιτία για την πτώση του ελικοπτέρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας έκρηξη (και πολύωρο μπλακ άουτ στο νησί του Πόρου) προτού πέσει στη θάλασσα. Σύμφωνα πάντως με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων είναι πρώιμο το στάδιο της διερεύνησης των αιτιών και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου – Γαλατά, το απόγευμα της Τρίτης έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1. Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, ο χειριστής του ελικοπτέρου, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν λίγες ώρες αργότερα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Όπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα. Από τη σύγκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια προκλήθηκε μπλακ άουτ και το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός. Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 φαίνεται το ελικόπτερο να διαγράφει μια «τρελή πορεία», ενώ βγαίνουν καπνοί απο τον κινητήρα.

Η “προφητική” ανάρτηση του χειριστή

Ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών και πτυχιούχος της Σχολής Ικάρων, είχε αναρτήσει στα social media ένα μήνυμα που δυστυχώς μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προφητικό. Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουλίου, ο αδικοχαμένος πιλότος είχε ποστάρει το εξής: «Χαλάς την υγεία σου για μία δουλειά που σε περίπτωση θανάτου θα έβρισκε αντικαταστάτη σε μία εβδομάδα. Πρόσεχε τον εαυτό σου γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει». Ένα μήνυμα που προκαλεί ανατριχίλα, καθώς περίπου σαράντα ημέρες αργότερα, βρήκε τραγικό θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments