Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν: Κάλεσε σε κινητοποίηση όλες τις δυνάμεις για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Εμανουέλ Μακρόν: Κάλεσε σε κινητοποίηση όλες τις δυνάμεις για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο
Εμανουέλ Μακρόν: Ο Γάλλος πρόεδρος έθιξε στην G7 την καταστροφή που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, κάνοντας έκκληση για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Τι ανέφερε για τις εντάσεις που επικρατούν στο διεθνές εμπόριο.

Εμανουέλ Μακρόν: “Η G7 δεν θα ανακοινώσει απλώς μια έκκληση, αλλά μια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων εκεί, σε συνεργασία όμως με τις χώρες της Αμαζονίας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και τις επενδύσεις στην αναδάσωση. Από τη σύνοδο αυτή, θα προκύψουν δεσμεύσεις  για το περιβάλλον και την κατάσταση των παγκόσμιων ωκεανών από πλευράς της βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας και από την ναυτιλιακή βιομηχανία”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε τα εξής: “Για πρώτη φορά, θα συνεργαστούμε με τις αρχές των θαλάσσιων μεταφορών για την μείωση της ταχύτητας. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τον περιορισμό των εκπομπών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται”. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι “σχεδόν των μισών” από τις παγκόσμιες βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας θα είναι παρόντες και για πρώτη φορά θα δεσμευτούν στην ανάληψη δράσης με ημερομηνίες, με στόχους. Το 30% των απορριμμάτων στους ωκεανούς προέρχονται από την βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας”.

Όσο για τις εντάσεις που κυριαρχούν στο διεθνές εμπόριο, ο κ. Μακρόν εμφανίστηκε αισιόδοξος στο ότι θα να πείσει τους ηγέτες της G7 να αποσυρθούν από έναν εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ήδη αποσταθεροποιεί την οικονομική ανάπτυξη στον κόσμο. “Θέλω να πείσω όλους τους εταίρους μας ότι οι εντάσεις, κυρίως οι εντάσεις για το εμπόριο, είναι αρνητικές για όλους”, δήλωσε ο Μακρόν στον γαλλικό λαό σε δεκάλεπτο τηλεοπτικό του διάγγελμα ενόψει της συνόδου στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Πρέπει να πετύχουμε να φθάσουμε μια αποκλιμάκωση, να σταθεροποιήσουμε τα πράγματα και να αποφύγουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ήδη διεξάγεται παντού”.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι χώρες της G7 θα πρέπει να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα ώστε να αποτραπεί μια ύφεση στις παγκόσμιες οικονομίες. “Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να υπάρξουν αληθινά κίνητρα, να ενισχυθεί η ανάπτυξη”, είπε αναφερόμενος στα πολύ χαμηλά επιτόκια, τα οποία όπως είπε ωθούν τις χώρες με περιθώριο ελιγμών βάσει του προϋπολογισμού τους να επενδύσουν στην παιδεία και στη λήψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments