Πολιτισμός

“Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του διότι…”

“Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του διότι…”
Θανάσης Βέγγος: Η άποψη του Δημήτρη Πιατά για τον "καλό μας άνθρωπο", τον τρόπο που αντιμετώπισε την αγάπη του κόσμου, αλλά και τα ΜΜΕ.

Θανάσης Βέγγος: Ο “καλός μας άνθρωπος” ήταν ένας από τους ελάχιστους, ίσως και ο μοναδικός ηθοποιός της γενιάς του που έγινε “ένα” με το κοινό του. Ο κόσμος της τότε εποχής συνδέθηκε με τον ήρωα που έβλεπε στην οθόνη, ο οποίος δεν διέφερε και πολύ από τον άνθρωπο που τον υποδυόταν. Ένας συγκλονιστικός άνθρωπος, με αρχές, αγάπη για τον διπλανό του και μία “αφέλεια” για τις προθέσεις πολλών, που στην πορεία του στοίχισε αρκετά σε οικονομικό επίπεδο. Για τον Θανάση Βέγγο μίλησε στο περιοδικό “People” και τη Φανή Πλατσατούρα  ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς. Ο κ. Πιατάς αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Βέγγο, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ο αείμνηστος ηθοποιός απέφευγε να δίνει συνεντεύξεις.

“Κάποια στιγμή γνώρισα στη ζωή μου έναν συγκλονιστικό ηθοποιό, τον Θανάση Βέγγο. Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του διότι δεν επιθυμούσε και είχε τεράστιο πρόβλημα με έναν κόσμο που τον κυνηγούσε με κάθε τρόπο. Ο Θανάσης δεν παραδόθηκε όμως, έτσι εύκολα. Να κλειδωθεί σε έναν γυάλινο τοίχο. Κυκλοφορούσε έξω στον δρόμο και έγινε ο δικός τους άνθρωπος. Το αποτέλεσμα ήταν να του χρεώσουν ότι είναι αντιστάρ. Γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι είχε άλλη ιδεολογία από τη δική τους. Ίσως κάτι παρόμοιο να χρεώνουν και σε μένα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που αντιλήφθηκες ότι είσαι πλέον γνωστός; Πάνε πολλά χρόνια, φαντάζομαι…

Ήταν το 1980. Τη φορά που βρέθηκα να είμαι αφίσα σε τρόλεϊ. Πήγα να πάρω το τρόλεϊ και είδα τη φάτσα μου απ’ έξω. Ντράπηκα… Πάντως, ακόμη μου αρέσει να κυκλοφορώ με τα Μέσα.

Ο λόγος;

Με θέλγει η ιστορία του να επικοινωνώ με τον κόσμο, να υπάρχω ανάμεσά τους. Διατηρώ έτσι αν θέλεις, τη νεανικότητά μου και τη δροσιά μου. Βεβαίως, υπάρχει ένα κοινό που μπορεί να μην είναι ευγενικό μαζί σου αλλά εκεί, απαντάς ανάλογα. Οι περισσότεροι όμως, με σέβονται όπως τους σέβομαι κι εγώ.

Δεν αισθάνεσαι αμήχανα να «καρφώνονται» τόσα ζευγάρια μάτια πάνω σου;

Καθόλου! Δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα. Θα με δεις σε εκδηλώσεις ή σε μια ουρά να περιμένω όπως όλοι. Δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω. Πιθανόν, κρύβω μέσα μου έναν πρόσκοπο. Μου αρέσει να προσφέρω, να βάζω τον άλλον στο επίκεντρο της φροντίδας μου. Μάλλον αυτό έμαθα από τους γονείς μου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments