Ελλάδα

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο συνήγορος του

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο συνήγορος του
Ο δράστης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία ζήτησε και πήρε νέα αναβολή για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη.

Η χρόνια διαμάχη του με τους γείτονές του ήταν αυτή που “όπλισε” το χέρι του 42χρονου στην Καβάλα που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομίληκο γείτονά του με τη μητέρα του. Ο δράστης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία ζήτησε και πήρε νέα αναβολή για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή ο συνήγορός του  θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση του δράστη, καθώς όπως λέει από την στιγμή της διπλής δολοφονίας και ύστερα μιλά ασυνάρτητα για το παρελθόν και την ζωή του και δεν έχει διαρκή συνοχή σκέψης. Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του δράστη Μιχάλη Τικόπουλο, ο 42χρονος και τα θύματα είχαν πολλές διενέξεις εδώ και χρόνια ως γείτονες και το έγκλημα δεν έγινε με αφορμή τη θέση πάρκινγκ.

«Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Βρίσκεται σε σύγχυση. Είναι δεδομένο ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δεν υπήρξε διαπληκτισμός για καμία θέση πάρκινγκ. Στο παρελθόν οι δύο οικογένειες είχαν τρομακτικές διενέξεις και διαμάχες. Θεωρώ ότι το συμβάν αυτό της επίθεσης που δέχτηκε η μητέρα του τον οδήγησε σε αυτό», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κ. Τικόπουλος

Το χρονικό του διπλού φονικού

Η πρωτοφανής αγριότητα του διπλού φονικού στη Χρυσούπολη Καβάλας σόκαρε μέχρι και τους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και τον ιατροδικαστή. Ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του σχεδόν εξ επαφής, έκοψε το νήμα της ζωής του 42χρονου από το ένα μέτρο, σημάδεψε και πάτησε σκανδάλη εναντίον της 67χρονης από τα 3 μέτρα.

Ο καβγάς μεταξύ των γειτόνων που ξεκίνησε για τη θέση στάθμευσης της νταλίκας του θύματος, νεαρού πατέρα 2 παιδιών γρήγορα εξελίχθηκε σε βίαιο επεισόδιο. Οι απειλές έδιναν κι έπαιρναν, όταν ο εποχικός δημοτικός υπάλληλος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, είδε τον 42χρονο να μπαίνει στην αυλή του, να πηδάει στο μπαλκόνι του και να πιάνει τη μητέρα του από το λαιμό. Τότε, όπως υποστηρίζει, θόλωσε και μεταμορφώθηκε σε αδίστακτο δολοφόνο.

Ο 42χρονος πυροβολήθηκε με δράμια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Σκάγια που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνα. Βλήθηκε στην κλείδα, διαλύθηκαν οι πνεύμονές του, ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Τη μητέρα του θύματος ο δράστης την πυροβόλησε με διαφορετικό φυσίγγι, στην τραχηλική χώρα, σωριάστηκε νεκρή και η άτυχη 67χρονη αμέσως. Αμέσως μετά το περιστατικό ο δράστης εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του, με κάποιους στη γειτονιά να υποστηρίζουν πως έστρεψε το όπλο του και προς αυτούς όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Λίγο αργότερα παραδόθηκε μόνος του στις αρχές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments