Ελλάδα

Φωτιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Φωτιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο
Φωτιά: Ποιες περιοχές έχουν επισημανθεί στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και τις περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, με στόχο να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν ξεσπάσματα πυρκαγιών. Στον χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία “4” (πολύ υψηλός κίνδυνος) είναι οι εξής:

  • Αττικής
  • Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Φωτιά ξέσπασε στον Βύρωνα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Βύρωνα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Θέατρο Βράχων και το κοιμητήριο στην περιοχή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο. Το ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού και με τη βοήθεια των εθελοντών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Παρά το γεγονός πως η φωτιά ήταν μια ανάσα από την κατοικημένη περιοχή, δεν υπήρξε κίνδυνος για τις κατοικίες.

53 δασικές πυρκαγιές μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης

Σε όλη την Ελλάδα εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Συνολικά επιχείρησαν 515 πυροσβέστες, 222 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Παράλληλα, συνδρομή παρείχαν 4 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Σημειώνεται, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments