Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: Προσπέρασε την Κύπρο η Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Προσπέρασε την Κύπρο η Ελλάδα
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα με τις νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ προσπέρασε την Κύπρο και πλέον η τελική κατάταξη των δύο χωρών θα κριθεί στην άτυπη μονομαχία του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό.

Βαθμολογία UEFA: Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League, αλλά αποχαιρέτησαν την Ευρώπη με νίκες (2-0 επί της Τραμπζονσπορ και 3-2 επί της Σλόβαν, αντίστοιχα). Με τους βαθμούς αυτούς η Ελλάδα πέρασε επιτέλους την Κύπρο και βρίσκεται στην 15η θέση.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών αγώνων η Ελλάδα έχει 25.100 βαθμούς την ώρα που η Κύπρος έμεινε στους 25.000. Παρ’ όλα αυτά, επειδή τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους η Ελλάδα θα συνεχίσει με μοναδικό εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης τον Ολυμπιακό. Το ίδιο ισχύει όμως και για την Κύπρο που συνεχίζει μόνο με τον ΑΠΟΕΛ. Επί της ουσίας πρόκειται για μία μονομαχία μεταξύ των δύο «Θρύλων».

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ σε εκείνους του Γιουρόπα Λιγκ, με αποτέλεσμα το επίπεδο δυσκολίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε σχέση με τους γαλαζοκίτρινους. Επιπλέον, οι βαθμοί που θα συλλέξει ο Ολυμπιακός διαιρούνται με πέντε, ενώ εκείνοι θα συλλέξει ο ΑΠΟΕΛ με τέσσερα. Αυτό λόγω των ομάδων με τις οποίες ξεκίνησε η κάθε χώρα στα Κύπελλα Ευρώπης το φετινό καλοκαίρι.

Δείτε τη βαθμολογία από τις θέσεις 12-16.

  • 12) Αυστρία 28.525 (3/5)
  • 13) Τσεχία 26.900 (1/5)
  • 14) Δανία 25.750 (1/4)
  • 15) ΕΛΛΑΔΑ 25.100 (1/5)
  • 16) Κύπρος 25.000 (1/4)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments