Αθλητισμός

Εθνική Μπάσκετ: Αυτή είναι η 12άδα για το Παγκόσμιο – Ποιος έμεινε εκτός

Εθνική Μπάσκετ: Αυτή είναι η 12άδα για το Παγκόσμιο – Ποιος έμεινε εκτός
Εθνική Μπάσκετ: Έγιναν γνωστές οι επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Ο παίκτης που θα γυρίσει στην Αθήνα.

Εθνική Μπάσκετ: Γνωστοποιήθηκε, το πρωί της Παρασκευής η 12άδα η οποία θα παλέψει για τη διάκριση στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Αντώνη Κόνιαρη, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να παραμένουν. Ο Αντώνης Κόνιαρης θα πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, ενώ οι δώδεκα που θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα είναι οι: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουρούσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Τα δεδομένα για το ελληνικό ρόστερ

Ουσιαστικά, το σενάριο της επιλογής του Βαγγέλη Μάντζαρη έναντι του Κόνιαρη ήταν εκείνο που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες, έναντι του δεύτερου “κοψίματος” του γκαρντ της Ούνικς Καζάν αλλά και εκείνο που ήθελε να κόβεται ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ώστε να ενσωματωθούν στην 12άδα και οι δύο γκαρντ. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανακοίνωσε στον Κόνιαρη την απόφασή του μετά την πρωινή προπόνηση, ευχαριστώντας τον γκαρντ του Ολυμπιακού για το ότι πάλεψε μέχρι τέλους για μια θέση στη 12άδα.

Η Εθνική Μπάσκετ θα μπει στο τουρνουά έχοντας στα γκαρντ ένα από τα πιο “δυνατά” δίδυμα στη θέση, τον “Mr. Ασίστ” Νικ Καλάθη και τον Κώστα Σλούκα. Ο Σλούκας ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και πλέον εντατικοποιεί τις προπονήσεις για να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό. Πέραν των Καλάθη και Σλούκα, τις θέσεις συμπληρώνουν οι Μάντζαρης και Λαρεντζάκης. Στις θέσεις των φόργουορντ θα είναι οι δύο “Παπ”, Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Παπανικολάου, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αλλά και ο Γιάννης (εν τύποις φόργουορντ γιατί μπορεί να παίξει από “άσος” έως πεντάρι”), ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Πρίντεζης. Τέλος, τα δύο “καθαρά” πεντάρια μας θα είναι οι Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Παπαγιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments