Ελλάδα

Τραγωδία στον Βόλο: Στο ίδιο μηχάνημα είχε τραυματιστεί σοβαρά και μια 9χρονη

Τραγωδία στον Βόλο: Στο ίδιο μηχάνημα είχε τραυματιστεί σοβαρά και μια 9χρονη
Τραγωδία στον Βόλο: Στο μηχάνημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο η 14χρονη, είχε τραυματιστεί και ένα 9χρονο κορίτσι το 2009.

Τραγωδία στον Βόλο: Θρήνος στον Βόλο με τον τραγικό θάνατο της 14χρονης, η οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα μετά από δυστύχημα που συνέβη στις εγκαταστάσεις των παιχνιδιών ενός λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου. Η υπόθεση όπως είναι λογικό έχει σοκάρει άπαντες και ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μετά το αρχικό σοκ της είδησης ότι ένα κορίτσι μόλις 14ων ετών σκοτώθηκε, πέφτοντας από το παιχνίδι του λούνα παρκ, γνωστό και ως «χαλί», άρχισαν να ανοίγουν στόματα για τα μέτρα ασφαλείας του χώρου, που επισκέπτονταν αρκετά παιδιά. Οι περισσότεροι από τους αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος όσο και κάτοικοι που μπήκαν άλλη χρονική στιγμή στο συγκεκριμένο παιχνίδι του λούνα παρκ, είπαν ότι ανέπτυσσε μεγάλη ταχύτητα.

Παράλληλα, ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Βόλου με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη. Μια πραγματική τραγωδία, η οποία όμως έχει ακόμα πολλά επεισόδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι ώρες. Μάλιστα, εδώ και λίγη ώρα μια είδηση που έχει γίνει γνωστή για το μηχάνημα σοκάρει. Όπως αναφέρεται, δεν είναι η πρώτη φορά που μηχάνημα της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, η οποία έχει αφεθεί ήδη ελεύθερη, προκαλεί κάτι παρόμοιο.

Τραγωδία στον Βόλο: Είχε τραυματιστεί και ένα 9χρονο κοριτσάκι στο ίδιο μηχάνημα το 2009

Πιο συγκεκριμένα, το 2009, στο λούνα παρκ της ίδιας γυναίκας, στο ίδιο μάλιστα μηχάνημα, ένα 9χρονο κοριτσάκι, η Αργυρώ Μπουρτζίκα, είχε πραγματικά γλιτώσει από θαύμα, με βαρύτατους τραυματισμούς σε όλο της το σώμα. Μάλιστα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Μπουρτζίκα, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλο μίλησε στην ιστοσελίδα «newsit.gr» και ανέφερε πως η 73χρονη σήμερα ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε καταδικαστεί αμετακλήτως από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Εχθές στον Αλμυρό Βόλου έχασε την ζωή του σε λούνα παρκ ένα παιδί δεκατριών ετών. Στις 27 Ιουλίου του 2009, στο πάρκο λαού της Χαλκίδας, έλαβε χώρα σοβαρότατο ατύχημα στο ίδιο μηχάνημα με την ονομασία χαλί, της ίδιας ιδιοκτήτριας με τον Αλμυρό Βόλου, που οδήφησε σε βαρύτατο τραυματισμό της 9χρονης τότε Αργυρούς Μπουρτζίκα, που υπέστη βαριά σωματική βλάβη και ειδικότερα ρήξη σπλήνος (υπεβλήθη σε επέμβαση σπληνεκτομής), θλάση νεφρού αριστερά, εκτεταμένο μετωπιαίο αιμάτωμα αριστερά, πολλαπλά κατάγματα σπλαχνικού κρανίου, κατάγματα ρινικού ηθμοειδούς, οφθαλμικών κόγχων άμφω, πολλαπλά κατάγματα αριστερού μετωπιαίου οστού με μικρή παρεκτόπιση, νεφρική συλλογή στον άνω πόλο δεξιού νεφρού, θλάση άνω πόλου αριστερού νεφρού, ρηγμώδες κάταγμα δεξιού ηβικού κλάδου, πρόπτωση βολβού αριστερού οφθαλμού με μικρή παρεκτόπιση κροταφικά.

Η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου μηχανήματος έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα και αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη για εκείνο το ατύχημα. Ωστόσο, δέκα χρόνια μετά συνέβη στο ίδιο ψυχαγωγικό μέσο, τραγικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός παιδιού και προκάλεσε ανείπωτη οδύνη σε μια οικογένεια. Είναι τραγωδία που συνέβη για δεύτερη φορά. Κάποια στιγμή θα πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλλει αποτελεσματικούς ελέγχους στα μηχανήματα προσωρινώς εγκατεστημένων, περιοδευόντων λούνα παρκ», τονίζουν χαρακτηριστικά οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Διαλεχτή Κοτζαμανίδου, πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Μπουρτζίκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments