Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: Να αφήσει πίσω του τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: Να αφήσει πίσω του τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στην Τούμπα με μοναδικό στόχο να πάρει τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: Με την πικρή γεύση του αποκλεισμού από το Europa League ακόμα έντονη, ο ΠΑΟΚ επικεντρώνεται πλέον στην υπεράσπιση του τίτλου του. Δίνει το τρίτο διαδοχικά παιχνίδι στην έδρα του, και δεύτερο για το πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Πανιώνιο.Το πρόβλημα όμως για τον ΠΑΟΚ είναι ότι σε τρία εντός έδρας παιχνίδια έχει δεχτεί πέντε γκολ, δύο από Άγιαξ και Σλόβαν και ένα από τον Παναιτωλικό.

Φυσικά αν σκοράρει εύκολα, εξέλιξη σαν αυτή στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν είναι τόσο επώδυνη, αλλά η άμυνα είναι πάντα σημαντικό όπλο. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο πρωτάθλημα να διευρύνει τα δύο ρεκόρ που έχει ήδη πετύχει, καθώς είναι 36 παιχνίδια αήττητος και παράλληλα έχει σκοράρει σε όλα αυτά. Στην έδρα του μετράει 19 χωρίς ήττα και με γκολ, αλλά έχει πολύ καλύτερα ρεκόρ στο παρελθόν, 62 χωρίς ήττα και 47 με γκολ! Ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα επικρατεί του Πανιωνίου και στα 14 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος γηπεδούχος.

Η τελευταία φορά που ο Πανιώνιος έφυγε αήττητος από την Τούμπα ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2006, όταν πήρε ισοπαλία 1-1 (33′ σουτ Μιέτσιελ – 44′ σουτ Γουνδουλάκης). Το 2016 πήρε μια ισοπαλία 0-0 για το Κύπελλο, αλλά δεν του έφτανε για να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Όσο για νίκη στη Θεσσαλονίκη, ο Πανιώνιος έχει να πετύχει από τις 7 Σεπτεμβρίου 1985, 2-1 (13′ σουτ Πήττας – 70′ σουτ Μαυρίκης, 80′ σουτ Μπαρζόφ). Το ματς αυτό είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο, στην πρεμιέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Στην Τούμπα ο Πανιώνιος έχει να νικήσει πάνω από 51 χρόνια. Ήταν 19 Μαϊου 1968, όταν με γκολ του Γιώργου Δέδε στο 57′ επικρατούσε με 1-0. Ο Πανιώνιος έδειξε και πέρσι ότι αντέχει στα δύσκολα και μένει εύκολα στην κατηγορία, τερματίζοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Εκεί τον έστειλαν οι τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Τώρα ξεκίνησε με την ήττα από το Βόλο και τον περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχει ισοπαλία στα 10 τελευταία για το πρωτάθλημα – πέντε νίκες και πέντε ήττες – από το 1-1 στο Χαριλάου στις 17 Φεβρουαρίου. Είναι και η μοναδική ισοπαλία του στα 16 τελευταία για τη Super League.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 61 Ισοπαλίες: 32 Νίκες Πανιώνιου: 27 Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ Νίκες ΠΑΟΚ: 47 Ισοπαλίες: 9 Νίκες Πανιώνιου: 4

Πέρυσι

19.01.2019: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0 (11’ σουτ Μπίσεσβαρ, 44’ σουτ Βιεϊρίνια, 69’ σουτ Σάκχοφ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments