Lifestyle

Eurovision 2020: Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 2020: Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού
Eurovision 2020: Η πόλη του Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον τον 65ο διαγωνισμού τραγουδιού.

Eurovision 2020: Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, καθώς η ολλανδική πόλη-λιμάνι υπερίσχυσε της μοναδικής αντιπάλου του, της νότιας πόλης του Μάαστριχτ. Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς, τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, επικρατώντας 25 άλλων διαγωνιζομένων τραγουδώντας και παίζοντας στο πιάνο την μπαλάντα του “Arcade”.

Ως νικήτρια χώρα, η Ολλανδία αυτομάτως έγινε η οικοδέσποινα του επόμενου κύκλου της μεγαλύτερης live μουσικής εκδήλωσης, την οποία είδαν πέρυσι 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων, που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, ήταν το φαβορί στη δημοσκόπηση που έγινε στον ιστότοπο της Eurovision, λαμβάνοντας ποσοστό 57% από τους περίπου 26.000 ψηφίσαντες, σε σχέση με το 43% που έλαβε το Μάαστριχτ.

Eurovision: Η ιστορία του διαγωνισμού

Στη δεκαετία του 1950, και ενώ η μεταπολεμική Ευρώπη ανοικοδομούνταν, η EBU (με έδρα την Ελβετία), συνέλαβε την ιδέα ενός διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού όπου θα συμμετείχαν χώρες σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδιδόταν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της EBU. Αυτή η ιδέα γεννήθηκε το 1955 σε μια συνεδρίαση στο Μονακό από τον Marcel Bezençon έναν Γάλλο που εργαζόταν στην EBU. O διαγωνισμός που προτάθηκε είχε ως βάση το διαγωνισμό τραγουδιού του Σαν Ρέμο (Ιταλία) και επίσης είχε την πρόκληση ενός τεχνολογικού πειράματος ζωντανής τηλεόρασης. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ φιλόδοξο σχέδιο να συμμετέχουν χώρες σε ένα ευρύ τηλεοπτικό δίκτυο. Δορυφορική τηλεόραση τότε δεν υπήρχε και το λεγόμενο «Δίκτυο Eurovision» αποτελούταν από επίγειους αναμεταδότες.

Το όνομα “Eurovision” χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για να περιγράψει την EBU το 1951 από το δημοσιογράφο George Campey. O πρώτος διαγωνισμός διοργανώθηκε στην πόλη Λουγκάνο της Ελβετίας στις 24 Μαΐου 1956. Επτά χώρες συμμετείχαν, κάθε μία με δύο τραγούδια, σύνολο 14. Ήταν η μοναδική φορά που επιτράπηκε κάθε χώρα να στείλει πάνω από ένα τραγούδι. Από το 1957 και έπειτα κάθε συμμετέχουσα χώρα εκπροσωπείται με ένα τραγούδι. Ο πρώτος διαγωνισμός είχε ως νικητή τη διοργανώτρια Ελβετία.

Το πρόγραμμα, αρχικά, ήταν γνωστό ως “Eurovision Grand Prix” (στα Αγγλικά). Το όνομα “Grand Prix” υιοθετήθηκε από τη Δανία, τη Νορβηγία και τις γαλλόφωνες χώρες, με τη γαλλική ονομασία να είναι Le Grand-Prix Eurovision de la Chanson Européenne.Το “Grand Prix” άλλαξε και αντικαταστάθηκε με το Concours (διαγωνισμός) στα Γαλλικά, αλλά όχι στα Δανικά και στα Νορβηγικά. Το δίκτυο Eurovision συνηθίζει να εκπέμπει νέα, ειδήσεις και αθλητικά προγράμματα παγκοσμίως, αλλά και άλλα γεγονότα της EBU.Ωστόσο, στο ευρύ κοινό, το όνομα “Eurovision” είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments