Ελλάδα

Ληστείες στην Αττική: Έτσι “ξάφρισαν” 31 σπίτια – Τι έδειξαν οι έρευνες της Αστυνομίας

Ληστείες στην Αττική: Έτσι “ξάφρισαν” 31 σπίτια – Τι έδειξαν οι έρευνες της Αστυνομίας
Ληστείες στην Αττική: Οι δύο αλλοδαποί είχαν ανοίξει 31 σπίτια στα νότια προάστια, προτού συλληφθούν από τις Αρχές.

Ληστείες στην Αττική: Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν μπει σε 31 σπίτια προτού πιαστούν στα χέρια των Αρχών. Σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι έρευνες της Αστυνομίας, οι δύο ληστές εντόπιζαν τα σπίτια στα οποία έκριναν ότι έπρεπε να μπουν, περιμένοντας να φύγουν οι ένοικοι. Όταν αυτό γινόταν, έμπαιναν στα σπίτια παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα (εάν υπήρχε συναγερμός τον απενεργοποιούσαν), παίρνοντας μαζί τους χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι και… κολόνιες. Παράλληλα, η έρευνα που διεξήγε η Αστυνομία Γλυφάδας, οι δύο κακοποιοί είχαν συστήσει τη συμμορία τους από τον περασμένο Ιούλιο

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού εντόπιζαν οικίες και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία που έφεραν και, Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, αλλά και ένας φορητός υπολογιστής). Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τριάντα μία περιπτώσεις διαρρήξεων στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου. Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ.

Ληστεία α λα Casa de Papel στην Αχαΐα

Σκηνές που θυμίζουν τον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς «La Casa de Papel» με δυο δράστες εξελίχθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε Τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαϊας. Ο ένας μεταμφιεσμένος παπάς και ο άλλος με κουκούλα εισέβαλαν λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι ακινητοποιώντας με καλάσνικοφ τους υπαλλήλους. Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν 130.000 ευρώ ενώ πριν εξαφανιστούν με αυτοκίνητο που είχαν παρκαρισμένο έξω από την Τράπεζα «ξήλωσαν» το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments