Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Εκλογές αν υπερψηφιστεί ο νόμος για την αποτροπή του no-deal Brexit

Μπόρις Τζόνσον: Εκλογές αν υπερψηφιστεί ο νόμος για την αποτροπή του no-deal Brexit
Μπόρις Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός απειλεί με εκλογές σε περίπτωση που υπερψηφιστεί ο νόμος για την αποτροπή του no-deal Brexit σήμερα το βράδυ.

Μπόρις Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ ενάντια στην κυβέρνησή του, τότε ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει, με εκλογές, ποιος διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού. Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται αργότερα σήμερα το βράδυ να ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει μια συμμαχία βουλευτών της αντιπολίτευσης και των ανταρτών των Τόρις που σκοπό έχει να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής…Αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ να αχρηστεύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραδώσουν την εξουσία στην αντιπολίτευση, τότε το επόμενο λογικό βήμα για αυτόν τον πρωθυπουργό είναι κάτι που δεν το θέλει…να πάει σε εκλογές», είπε ο εκπρόσωπος. «Τότε ο βρετανικός λαός θα μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε, αποσαφηνίζοντας ότι όσοι Συντηρητικοί ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις.

Τζέρεμι Κόρμπιν: Είμαι έτοιμος για μια εκλογική μάχη

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος για μια εκλογική μάχη, τονίζοντας ότι η προτεραιότητά του είναι η αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, υπονοώντας ότι οι Εργατικοί μπορεί να στηρίξουν κάποια κίνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.Έπειτα από μια συνάντησή του με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κόρμπιν τόνισε ότι «είμαστε ενωμένοι στην αντίθεσή μας στα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για ένα no-deal».

«Είμαστε σίγουροι ότι η νομοθετική οδός που έχουμε υιοθετήσει έχει κάθε ευκαιρία να στεφθεί με επιτυχία και εργαζόμαστε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποτρέψουμε τον Μπόρις Τζόνσον να χρησιμοποιήσει τις εκλογές για να εξωθήσει ένα no-deal Brexit». «Οι Εργατικοί θέλουν να αποτρέψουν ένα no-deal Brexit, και να διεξαγάγουμε γενικές εκλογές, ώστε να τερματίσουμε την λιτότητα και να επενδύσουμε στις κοινότητες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να έχουμε και τα δύο, και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τον τρόπο να το πετύχουμε αυτό».

Στην ομιλία του στη βουλή ο Κόρμπιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έχασε την δεδηλωμένη, μετά την απόφαση του Συντηρητικού βουλευτή Φίλιπ Λι να ενταχθεί στο φιλοευρωπαϊκό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα. «Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments