Πολιτική

ΚΕΠ: Το σχέδιο Πιερρακάκη φέρνει αλλαγές

ΚΕΠ: Το σχέδιο Πιερρακάκη φέρνει αλλαγές
ΚΕΠ: Όλες οι αλλαγές που φέρνει το σχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο ρόλος του διαδικτύου για την ευκολότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΚΕΠ: Μία από τις πρώτες δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ήταν η διευκόλυνση των διαδικασιών στις οποίες εμπλέκονται εκατομμύρια πολίτες. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης “τρέχει” την ανανέωση των ΚΕΠ, στέλνοντας επιστολή προς όλα τα υπουργεία ώστε να συγκεντρωθούν οι πληροφορίες για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των λειτουργιών της υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό οι προδιαγραφές του διαγωνισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες, θα αλλάξουν και μεταξύ άλλων θα δοθεί η δυνατότητα και της ψηφιακής υπογραφής.

Όσον αφορά τα νέα ΚΕΠ, ιδιαίτερα σημαντική είναι η δημιουργία διαδικτυακής πύλης, το gov.gr. Στην πύλη αυτή  θα ενσωματωθούν όλες οι υπηρεσίες προς τον πολίτη που είναι ήδη διαθέσιμες ηλεκτρονικά και με στόχο να ενημερώνεται διαρκώς από τις νέες υπηρεσίες που θα εκπονηθούν. Το ΚΕΠ παίρνει… ηλεκτρονική μορφή και ως εκ τούτου θα αλλάξει και ο χαρακτήρας των καταστημάτων, καθώς οι πολίτες με ένα «κλικ» θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πιστοποιητικά που χρειάζονται. Το στοίχημα της αναβάθμισης των υπηρεσιών βρίσκεται ψηλά στη λίστα του. κ. Πιερρακάκη, ο οποίος μάλιστα έχει προσθέσει στην ομάδα του και τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας, που θεωρείται ως ο “πιονιέρος” για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας του.

Ο στόχος του υπουργείου για τα ΚΕΠ

Στόχος είναι ο πολίτης να μην χρειάζεται πια να έχει ρόλο κούριερ για να μεταφέρει χαρτιά από την υπηρεσία στην άλλη, αλλά να υπάρχει ένα κεντρικό portal μέσα από το οποίο να μπορεί, με τους κωδικούς του, να έχει πρόσβαση σε όσα χαρτιά και δικαιολογητικά χρειάζεται. Επιπλέον γεγονότα ζωής όπως η γέννηση, ο γάμος και ο θάνατος θα δηλώνονται μία και μόνη φορά και όχι ξεχωριστά σε κάθε φορέα όπως συμβαίνει σήμερα.

Αν και το σχέδιο του υπουργού δεν αναμένεται να έχει υλοποιηθεί πριν την πάροδο τριών ετών, άμεσα μέσω τον gov.gr θα περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις στα ΚΕΠ όπου πλέον οι επισκέψεις θα περιοριστούν για τα άκρως απαραίτητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments