Ελλάδα

ΔΕΘ 2019: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με 3.300 αστυνομικούς

ΔΕΘ 2019: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με 3.300 αστυνομικούς
Προετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ για τη 84η Διεθνής Έκθεση στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 3000 αστυνομικούς να βρίσκονται επι ποδός

Με λιγότερες διμοιρίες φέτος από Αθήνα πάντα με σκοπό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτεύουσα και η καθημερινή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια σχεδιάζονται τα μέτρα ασφαλείας για τη φετινή ΔΕΘ.  Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 10 με 12 διμοιρίες θα φύγουν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα 5-6 διμοιρίες των ΜΑΤ και 5-6 των Υ.ΜΕ.Τ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας για την 84η ΔΕΘ θα ενισχυθούν από διμοιρίες διπλανών νομών από τη Θεσσαλονίκη.  Στο “στόχαστρο” των αστυνομικών δυνάμεων θα βρίσκονται τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη στα οποία βρίσκονται αντιεξουσιαστές. Ήδη από χθες η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ενέργεια.

Την ίδια στιγμή η εντολή που έχουν οι αστυνομικοί είναι να διευκολύνουν όσους θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά αλλά σε καμία περίπτωση να αφήσουν οποιονδήποτε να προκαλέσει επεισόδια. Οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στους δρόμους και απέναντι από τους διαδηλωτές έχουν εντολή να είναι ψύχραιμοι σε οποιαδήποτε πρόκληση ώστε να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση. Ασατυνομικοί που θα βρίσκονται σε ψηλά κτίρια θα παρατηρούν τις πορείες ενώ εικόνα θα υπάρχει και από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και για όσο διαρκέσει η ομιλία του στο Βελλίδειο. Συγκεκριμένα: Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί, συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Συλλαλητήριο των «μακεδονομάχων» στις 18:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συλλαλητήριο αναρχικών στις 18:00 στην Καμάρα. Παράλληλα, συλλαλητήριο διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 06/09 στις 20:00 από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments