Αθλητισμός

Ελλάδα – ΗΠΑ 69-53

Ελλάδα – ΗΠΑ 69-53
Ελλάδα - ΗΠΑ: Το πάλεψε όσο μπορούσε η Εθνική μας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, απέναντι στην πιο... κυνική έκδοση των ΗΠΑ που έχει εμφανιστεί ποτέ. Μεγάλος στόχος η νίκη με 12 πόντους στο ματς της Δευτέρας κόντρα στην Τσεχία.

Ελλάδα – ΗΠΑ 69-53: Εξαιρετικός ο βαθμός στην άμυνα, αλλά πολλές οι δυσκολίες στην επίθεση. Οι διεθνείς μας, με πρώτο απ’ όλους τον Γιάννη, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουν στην έκπληξη, άλλα έπεσαν πάνω σε αμυντικό τείχος made in USA, με τους Πόποβιτς – Κερ να “κλειδώνουν” τα ατού της ομάδας, φτάνοντας σε νίκη δίχως να κοπιάσουν ιδιαίτερα.

Τη “ζωή” της στο τουρνουά θα παίξει η “γαλανόλευκη” το πρωί της Δευτέρας (11:30) κόντρα στην Τσεχία, όπου χρειάζεται νίκη με 12 πόντους διαφορά κόντρα στην ομάδα του Σατοράνσκι και παράλληλα νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το ματς

Οι διεθνείς μας ήξεραν ότι το ματς με τις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι… ζωής και θανάτου, όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά, μετά την ήττα της Βραζιλίας, ωστόσο μπήκαν στο παρκέ με πάθος και θέληση, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στις ΗΠΑ. Και στο πρώτο δεκάλεπτο, μέσω της πολύ καλής άμυνας και της προσήλωσης, οι παίκτες του Σκουρτόπουλου κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο καλάθι (17-19), με τον Γιάννη πρώτο σκόρερ.

Η άμυνα διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, με τους Αμερικανούς να σκοράρουν 19 πόντους και στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας στους 38. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει τρόπους να σκοράρει, διότι η ομάδα του Πόποβιτς ήταν αρκετά διαβασμένη, κλείνοντας τους διαδρόμους στον Γιάννη και παράλληλα βλέποντας τα περισσότερα σουτ των παικτών της γαλανόλευκης να βρίσκουν σίδερο, πίσω από τα 6.75μ. Γι’ αυτό και το 38-25 του ημιχρόνου απεικόνιζε χαρακτηριστικά την εικόνα των δύο ομάδων.

Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Πλην του Γιάννη, ο οποίος βρισκόταν μόνιμα εντός παρκέ γνωρίζοντας τους NBAer αντιπάλους του, οι υπόλοιποι, αλλά και οι επιλογές του Σκουρτόπουλου δεν βγήκαν. Όσο περνούσαν τα λεπτά αυξανόταν η κούραση αλλά και η αστοχία, που άλλωστε είχε κάνει την εμφάνισή της από νωρίς. Κάπως έτσι, οι Αμερικανοί έκλεισαν το δεκάλεπτο με τη μέγιστη διαφορά τους, στο 54-37.

Το τελικό 69-53 ήταν μια… κυνική νίκη για τους Αμερικανούς, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται στον τελικό της Δευτέρας με την Τσεχία, όπου θέλει νίκη με 12 πόντους διαφορά για να περάσει στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-25, 54-37, 69-53

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments