Αθλητισμός

Εθνική μπάσκετ: Η τελική δωδεκάδα για το Eurobasket 2025

Εθνική μπάσκετ: Η τελική δωδεκάδα για το Eurobasket 2025

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Εθνική μπάσκετ: Η τελική δωδεκάδα για το Eurobasket 2025

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε τη δωδεκάδα μετά το τελευταίο φιλικό με τη Γαλλία

Γνωστή έγινε η τελική δωδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, η οποία θα παλέψει για ένα μετάλλιο στο Eurobasket 2025.Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ και σε αυτό δεν θα βρίσκεται ο νεαρός Βαγγέλης Ζούγρης, ο οποίος ήταν ο τελευταίος παίκτης που “κόπηκε” από τη δωδεκάδα.

Η γαλανόλευκη θα παραταχθεί και με τα τρία αδέρφια Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της, ενώ στο ρόστερ θα υπάρχει και ο νεαρός Αλέξανδρος Σαμοντούροφ.

Το ρόστερ της Ελλάδας για το Eurobasket 2025

  • Γιαννούλης Λαρεντζάκης
  • Βασίλης Τολιόπουλος
  • Δημήτρης Κατσίβελης
  • Ντίνος Μήτογλου
  • Κώστας Παπανικολάου
  • Κώστας Σλούκας
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο
  • Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
  • Κώστας Αντετοκούνμπο
  • Τάιλερ Ντόρσεϊ
  • Αλέξανδρος Σαμοντούροφ
  • Θάνασης Αντετοκούνμπο

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στη φάση των ομίλων

  • 28 Αυγούστου, 21:30 Ελλάδα – Ιταλία
  • 30 Αυγούστου, 18:15, Κύπρος – Ελλάδα
  • 31 Αυγούστου, 15:00, Γεωργία – Ελλάδα
  • 2 Σεπτεμβρίου, 15:00, Ελλάδα – Βοσνία
  • 4 Σεπτεμβρίου, 21:30, Ισπανία – Ελλάδα

Η Εθνική Ανδρών έδωσε την τελευταία της φιλική αναμέτρηση ενόψει του EuroBasket 2025 απέναντι στη Γαλλία, παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα και γνωρίζοντας την ήττα με 77-92. Το πρώτο ημίχρονο άφησε θετικές εντυπώσεις, όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Γάλλων, οι οποίοι επέβαλαν την ενέργειά τους και έφυγαν νικητές από την πρόβα τζενεράλε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα εμφανίστηκε συγκεντρωμένη αμυντικά και αποτελεσματική στην επίθεση. Παρά το γρήγορο ξεκίνημα των Γάλλων με τρία τρίποντα του Γιαμπουσέλε (3-9), η ελληνική ομάδα αντέδρασε με καλές επιλογές και αμυντική συνέπεια, κλείνοντας την περίοδο στο 20-17. Ο Ντόρσεϊ ευστόχησε από την περιφέρεια, ο Τολιόπουλος έδωσε ενέργεια από τον πάγκο, ενώ οι αδελφοί Αντετοκούνμπο είχαν θετική συνεισφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε τους 13 πόντους με 9/11 βολές, ενώ Σλούκας και Μήτογλου προσέφεραν πολύτιμες λύσεις. Η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 49-46, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά: 8/10 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 15/20 βολές.

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο