Άποψη

“Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” ρε!

“Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” ρε!
Ο Γιώργος Χελάκης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναφέρεται στη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τη διδασκαλία της ιστορίας, τονίζοντας πως στην χώρα που άνθισε η φιλοσοφία και ο πολιτισμός δεν είναι δυνατό να καλλιεργείται η μονομέρεια και ο σκοταδισμός.

H δήλωση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως ήταν σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Δική της δήλωση ήταν. Το σημειώνω γιατί να αφήσουμε την δήλωση και ζητήσουμε να βρείτε σε ποιον ανήκει οι περισσότεροι θα είχατε την εντύπωση πως την είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. Όχι, η νυν υπουργός Παιδείας δηλώνει πως το μάθημα της ιστορίας δεν διδάσκεται για να προσφέρει γνώσεις αλλά για να αφυπνίζει την εθνική συνείδηση των ελληνοπαίδων. Κι είναι λάθος να νομίζει κανείς πως ήταν απλά μια ατυχής δήλωση της υπουργού.

Τα ελληνικά της είναι πολύ καλά και η στόχευση της συγκεκριμένη. Έτσι θα διδάσκονται εξάλλου και τα θρησκευτικά. Με στόχο να… αφυπνιστεί η χριστιανική συνείδηση των μαθητών. Θα μπορούσε η εν λόγω δήλωση να είχε γίνει και από υπουργό Παιδείας της Χούντας. Μην τρομάζετε. Να τρομάξετε από το γεγονός ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα δεν ξεσηκώθηκε. Η διανόηση της χώρας έμεινε καθισμένη στα αυγά της.

Η Ιστορία είναι ένα πολύ σπουδαίο μάθημα γνώσης και επιστημονικής έρευνας για την ανθρώπινη εξέλιξη και τις κοινωνικές συνθήκες ανά τους αιώνες, για να γίνει μέσον εθνικιστικής και ακροδεξιάς προπαγάνδας. Δε μπορεί να κρατάς την σύγχρονη νεολαία στο σκοτάδι των σκοπιμοτήτων. Η αντίληψη ότι ως Έλληνες είμαστε ένας περιούσιος λαός μονίμως αδικούμενος και μονίμως ηρωικός είναι ένα πελώριο ψέμα. Ότι όλοι μας επιβουλεύονται ενώ εμείς δεν κάναμε ποτές επιθετικούς και κατακτητικούς πολέμους επίσης. Έχουμε μαύρες σελίδες στην ιστορία μας και δεν είναι «εθνικά επωφελές» να τις αποκρύπτουμε.

Αν έτσι νομίζει η κυρία Κεραμέως και οι συνεργάτες της ότι έχουμε αφύπνιση συνειδήσεων και όχι τύφλωση και φανατισμό κάνει λάθος. Αν όλα αυτά τα αφήσουμε να περνάνε έτσι τότε δεν αργεί η πλήρης μετατροπή μας σε μια κοινωνία γραφική όσο γραφικοί ήταν εκείνοι που φώναζαν ότι «μας παίρνουν την Μακεδονία μας» με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών. Ο φανατισμός και η τύφλωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειραγωγήσεις την κοινωνία.

Στην χώρα που άνθισε η φιλοσοφία και ο πολιτισμός δεν είναι δυνατό να καλλιεργείται η μονομέρεια και ο σκοταδισμός. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι οι διακηρυγμένες προθέσεις της υπουργού Παιδείας. Είναι η σιωπή, η μηδενική αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας και της διανόησης. .Πάνω σε αυτή τη σιωπή η κυρίας Κεραμέως μπορεί να πατήσει για την επιστροφή στις χειρότερες στιγμές του «ελληνορθόδοξου πολιτισμού» που ορίζεται από το χουντικό τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments