Άποψη

Ο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» και άλλα (ρατσιστικά) παραμύθια…

Ο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» και άλλα (ρατσιστικά) παραμύθια…
Ο Γιώργος Χελάκης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναφέρεται στην -όπως και να τη δει κανείς- ανατριχιαστική επιλογή της φον ντερ Λάιεν

Πριν αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο, εύχομαι στον κ. Μαργαρίτη Σχοινά καλή δύναμη με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων του. Ο κ. Σχοινάς με μακρά θητεία ως εκπρόσωπος του τέως προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, αναλαμβάνει καθήκοντα επιτρόπου αρμόδιου για θέματα «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»(!).

Ο κύριος Σχοινάς προτάθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ως νέος επίτροπος στην Κομισιόν στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τη θέση διεκδικούσε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης του την αρνήθηκε λέγοντάς του ότι αυτή δεν θα συνοδεύεται και από θέση αντιπροέδρου που ήταν ο διακαής πόθος του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού.

Τελικά ο κ. Σχοινάς είναι και εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Σαμαράς έχει να αναρωτιέται αν τον δούλεψε ο νυν πρωθυπουργός ή απλά δεν ήξερε τι (του) γινόταν. Πάντως, από έναν άνθρωπο που συναντά τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαβάζει από μέσα το κείμενο της προσφώνησης μπροστά στις κάμερες, όλα να τα περιμένει(ς)…

Το θέμα μας όμως είναι το χαρτοφυλάκιο του κ. Σχοινά το οποίο του ανάθεσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το χαρτοφυλάκιο «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» είναι στην ουσία εκείνο της μεταναστευτικής πολιτικής. Η κυρία φον ντερ Λάιεν το μετονόμασε για να μας δείξει προφανώς τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της ευρωπαϊκής πολιτικής από την μετανάστευση στον διαφύλαξη του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής ο οποίος κινδυνεύει -προφανώς-από την μετανάστευση.

Η συντηρητική πολιτικός έδωσε με τον πλέον καταφανή τρόπο τα διαπιστευτήριά της σχετικά με την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει στο προσφυγικό. Να προστατευτούν οι ευρωπαίοι από την εισβολή των μεταναστών, των ξένων που «απειλούν» τον τρόπο της ζωής τους. Αντιπαρέρχομαι ότι αυτή η αλλαγή ονομασίας του χαρτοφυλακίου κλείνει το μάτι στους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας και στην φιλοναζιστική «Εναλλακτική» που πιέζουν από τα δεξιά την Αγγελά Μέρκελ.

Αυτή καθαυτή η αλλαγή διατρέχεται από μια αποκρουστική λογική, ρατσιστική. Μας γυρίζει αιώνες πίσω τότε που οι… πολιτισμένοι Ευρωπαίοι σαν καλοί αποικιοκράτες εξόντωναν τους κατοίκους της Αφρικής και της Ινδίας, τους έβαζαν να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες και φυσικά δεν τους ήθελαν μέσα στα πόδια τους παρά μόνο σαν αλυσοδεμένο υπηρετικό προσωπικό. Κάτι παραπάνω θα υπονόμευε τον ανώτερο πολιτισμό τους…

Αφήνω κατά μέρος ότι ενιαίος ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν υπάρχει. Αλλιώς συμπεριφέρεται ένας Σκωτσέζος εργάτης σε ναυπηγείο, αλλιώς ένας Βαυαρός κτηνοτρόφος, αλλιώς ένας Ιρλανδός ψαράς κι αλλιώς ένας έλληνας αγρότης. Κι ευτυχώς δηλαδή.

Ορισμένοι από εμάς πιστέψαμε αφελώς, ότι υπάρχουν κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Αυτές πριν καν αρχίσουν να ευδοκιμούν τις κουρέλιασαν ο Ορμαν, οι χώρες του Βίζεγκραντ και ο Σαλβίνι τον καιρό που διαφέντευε στην Ιταλία. Το έκαναν μάλιστα χωρίς καμιά σοβαρή επίπτωση περά από κάτι χλιαρές αποδοκιμασίες.

Αν τολμούσαν να παραβούν τα μνημόνια λιτότητας και τα σύμφωνα δημοσιονομικής πειθαρχίας τότε οι επιπτώσεις θα ήταν βαρύτερες. Βλέπετε σε αυτή την περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό (τράπεζες και λεφτά) ενώ στην άλλη περίπτωση σχεδόν ασήμαντο (ανθρώπινες ψυχές).Να τη χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα πρόεδρο και το νέο αντιπρόεδρο με το ρατσιστικό χαρτοφυλάκιό του…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Γιώργου Χελάκηεδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments