Άποψη

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε σάρκα μία…

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε σάρκα μία…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αποφάσεις του φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ακόμα πιο κοντά σε μια πιθανή σύμπραξη. Πως; Το εξηγεί ο Γιάννης Αντύπας μέσα από το blog του στο Pagenews.gr

Δε γνωρίζω τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό που θα κάνει το Φθινόπωρο. Αν ο Χειμώνας θα είναι βαρύς ή ήπιος. Στα πολιτικά πράγματα όμως βλέπω υψηλές θερμοκρασίες στις σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τόσο υψηλές που δεν αποκλείεται να λιώσουν και οι πάγοι που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το Κίνημα Αλλαγής. Η… κλιματική αλλαγή βλέπετε. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους και οι άνθρωποι. Τα χρόνια περνούν και όλοι γίνονται πιο σοφοί. Κάτι που ήταν αδιανόητο χθες μπορεί να γίνει πραγματικότητα αύριο. Και στις σχέσεις Κουμουνδούρου – Χαριλάου Τρικούπη οι συνθήκες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς.

Βέβαια, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στον… Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού εκείνες που μπορούν να φέρουν πιο κοντά τον Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά. Από τις εξεταστικές μέχρι την αναθεώρηση του Συντάγματος, τον εκλογικό νόμο και το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει στρατηγική διεμβολισμού ταυτόχρονα του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να έχει οριζόντια αποδοχή από εκλογείς των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και με βάση αυτές κινείται. Φαίνεται να έχει αποφασίσει να ρίξει το γάντι. Γνωρίζοντας και έχοντας υπολογίσει το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές να έχει να αντιμετωπίσει μία σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ…

Οι πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εξελιχθούν παράλληλα με τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να έχει στρατηγική για να απαλλαγεί και από τα τελευταία τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Και σε αυτή την πορεία είναι προφανές πως θα δεχθεί συνεργασίες, ειδικά αν θα του εξασφαλίζουν τη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Κεντροαριστεράς, κάτι που θα συμβεί αν συμμαχήσει με τη Φώφη Γεννηματά.

Ο ρόλος Γερουλάνου και Ανδρουλάκη…

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος και ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δείχνουν να έχουν στρατηγική αμφισβήτησης της Φώφης Γεννηματά. Οι κινήσεις αυτές σπρώχνουν την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής σε μείζονες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό. Και άλλη από τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα δεν της έχει απομείνει, μετά το ναυάγιο των σχέσεων με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και τη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Ο «Οίκος των Παπανδρέου»…

Σαφώς πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι στη ΝΔ νιώθουν και τα δύο ενεργά στην πολιτική μέλη της οικογένειας Παπανδρέου. Μάλιστα, ο Νίκος Παπανδρέου, παρότι απέτυχε με εκλεγεί ευρωβουλευτής, δήλωσε παρών με άρθρο του υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ως βουλευτής δε χάνει ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο η προσέγγιση με τον Αλέξη Τσίπρα μοιάζει σχεδόν αυτονόητη για τη Φώφη Γεννηματά. Επαναλαμβάνουμε όμως πως το κατάλληλο πλαίσιο για το… ιστορικό ραντεβού μπορεί να το δημιουργήσει μονάχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments