Διεθνή

Τζεφ Μπέζος – Amazon: Αυτό είναι τo νούμερο ένα σημάδι ότι έχεις υψηλή νοημοσύνη

Τζεφ Μπέζος – Amazon: Αυτό είναι τo νούμερο ένα σημάδι ότι έχεις υψηλή νοημοσύνη
Τζεφ Μπέζος - Amazon: Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon έδωσε τη δική του άποψη για τις συνήθειες και τη συμπεριφορά που διακρίνουν κάποιον που έχει υψηλή νοημοσύνη.

Τζεφ Μπέζος – Amazon: Άπαντες κατά καιρούς έχουν ακούσει για το ποια είναι η συμπεριφορά και οι συνήθειες που διακρίνουν τους ευφυείς ανθρώπους. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι όσοι έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης δεν κάνουν συχνά λάθη και πάντα βρίσκουν τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Ωστόσο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι εκ των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως, έχει εντελώς αντίθετη άποψη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως έχει τονίσει σε συνέντευξη το νούμερο ένα σημάδι που δείχνει ότι κάποιος έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι όταν κάνει λάθη, τα παραδέχεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, κατά το παρελθόν και ο Στίβεν Χόκινγκ είχε δηλώσει πως: «Η ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές». Τα έξυπνα άτομα, σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες, είναι «χαμαιλέοντες». Μπορούν να προσαρμόζονται εύκολα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της σύγχρονης ζωής και να επιβιώνουν παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που μπορεί να συναντήσουν.

Οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη κάνουν λάθη, αλλά έχουν ανοιχτό μυαλό στο να δουν μια άλλη οπτική γωνία του προβλήματος. Το να κάποιος ανοιχτός και δεκτικός σε νέες ιδέες, ευκαιρίες, αξίες, πληροφορίες είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Τζεφ Μπέζος και σε αυτό συμφωνεί και η επιστήμη. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν το εύρος των γνώσεών τους και δεν διστάζουν να παραδεχθούν την άγνοιά τους για κάτι -έχοντας, παράλληλα, την περιέργεια να μάθουν, να εξερευνήσουν, να ακούσουν, να μελετήσουν-, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους υπόλοιπους.

Η στρατηγική του Τζεφ Μπέζος δεν είναι απλώς να εξετάσει πόσο συχνά οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Αντ ‘αυτού, αναζητά επίσης ανθρώπους που μπορούν να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος και συχνά αλλάζουν τις απόψεις τους. Αναζητά συνεργάτες που είναι ανοιχτοί σε νέες απόψεις, νέες πληροφορίες, νέες ιδέες και προκλήσεις και κυρίως όταν δεν έχουν παγιωμένο τρόπο σκέψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments