Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2019: Ο Πάτι Μιλς, ο Σκόλα, ο Γκομπέρ και ο Ρούμπιο…

Μουντομπάσκετ 2019: Ο Πάτι Μιλς, ο Σκόλα, ο Γκομπέρ και ο Ρούμπιο…
Μουντομπάσκετ 2019: Άλλα προέβλεπαν οι "ειδικοί", άλλα βγήκαν στην πορεία. Αυτή είναι άλλωστε και η ομορφιά του μπάσκετ.

Μουντομπάσκετ 2019: Αν κάναμε ένα γκάλοπ στα μέσα Αυγούστου, οι απαντήσεις θα διέφεραν αρκετά από το… τελικό αποτέλεσμα. Η Σερβία θα ήταν σίγουρα στα μετάλλια, μπορεί και… πρώτη, βλέποντας τους μεγάλους σταρ του ΝΒΑ να κλείνουν, ο ένας μετά τον άλλον, την πόρτα στους Πόποβιτς και Κερ. Παράλληλα, άλλοι θα πίστευαν ότι η Ελλάδα με τον Γιάννη θα περνούσε άνετα στην οκτάδα και κατά πάσα πιθανότητα στην τετράδα. Και πέραν της Ισπανίας, η οποία έχει δείξει στο παρελθόν τη δύναμή της -κι ας μην είναι η ομάδα των μέσων των 00’s-, ουδείς έβλεπε ότι ο “γερο-Σκόλα” και ο αεικίνητος Καμπάτσο θα βρίσκονταν στη ζώνη των μεταλλίων.

Να που το μπάσκετ είναι εδώ για να διαψεύδει τα προγνωστικά και τα όσα… γνωστικά. Να που τα δυνατά ρόστερ δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν μετάλλια και διακρίσεις. Σε ένα τουρνουά 15 ημερών, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Για την Ελλάδα, η λεπτομέρεια που “χάλασε” τα όνειρα, ήταν μια χαμένη βολή. Για τη Λιθουανία, ίσως δύο – τρία φαλτσοσφυρίγματα. Για τους Σέρβους, το γεγονός πως τα μεγάλα αστέρια μπήκαν σε ένα ματς με τη μούρη μέχρι το πάτωμα και με “υφάκι” που έλεγε “τους έχουμε”, απέναντι στους Αργεντινούς που μασούσαν σίδερα. Για τους Αμερικανούς, το γεγονός πως πλέον, δεν αποτελούν φόβητρο. Και μεταξύ μας, μετά το πρώτο “μπαμ” και την ήττα από τους Αυστραλούς σε φιλικό, πολλοί περίμεναν πότε θα “σκάσει” η ομάδα που αποτελούταν από 12 NBAers, αλλά δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί Dream Team.

Φτάνοντας στο προτελευταίο βήμα μιας διοργάνωσης με αρκετές ανατροπές, δεν έχουμε παρά να βγάλουμε το “καπέλο” στο άθλημα που… δεν συγχωρεί. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, που επιτρέπει τα θαύματα, στο μπάσκετ, στις 99,9% των περιπτώσεων, ο καλύτερος κερδίζει.

Γιατί η Γαλλία “κατάπιε” τους Αμερικανούς, γιατί οι Ισπανοί έδειξαν ανωτερότητα απέναντι στους Πολωνούς, γιατί οι Αυστραλοί έχουν NBAers πεινασμένους για διάκριση, απέναντι στους τίμιους Τσέχους. Και γιατί οι Αργεντινοί είχαν παίκτες με “κοχόνες”, απέναντι στους “μπλαζέ” Σέρβους.

Κάπως έτσι, η πρώτη θέση θα παιχτεί ανάμεσα στην Ισπανία, η οποία φαντάζει το φαβορί λόγω φανέλας και παρελθόντος, στη Γαλλία της αθλητικότητας και του θεάματος, αλλά και στα δύο αουτσάιντερ που έθελξαν με την απόδοσή τους. Καθείς από εμάς μπορεί να διαλέξει την ομάδα που συμπαθεί περισσότερο και να κάτσει αναπαυτικά στον καναπέ του για να δει την κατάληξη ενός πολύ ενδιαφέροντος τουρνουά, με πολλές εκπλήξεις, πολλές πίκρες για τα φαβορί, πολύ μπέρδεμα στον τρόπο και το σύστημα διεξαγωγής (που επίτρεψε όμως και την εμφάνιση εκπλήξεων) και κυρίως… πολύ μπάσκετ. Κι ο καλύτερος, ας κερδίσει.

Οι ημιτελικοί

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ισπανία – Αυστραλία (11:00)

Αργεντινή – Γαλλία (15:00)

Οι αγώνες κατάταξης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

Σερβία-Αμερική (14:00)

Πολωνία-Τσεχία (16:00)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments