Ειδήσεις

Πουκάμισα: Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στα ανδρικά και τα γυναικεία

Πουκάμισα: Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στα ανδρικά και τα γυναικεία
Πουκάμισα: Δείτε πως μπορείτε να ξεχωρίζετε τα ανδρικά από τα γυναικεία πουκάμισα από μια διαφορά τους που δεν έχετε παρατηρήσει.

Πουκάμισα: Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το συγκεκριμένο ρούχο είναι μια αγαπημένη επιλογή και για τους άνδρες και για τις γυναίκες και μάλιστα πρόκειται για μια στιλιστική επιλογή που μπορεί να γίνει τόσο σε καθημερινή βάση όσο και σε πιο ιδιαίτερες και επίσημες περιστάσεις. Ωστόσο, κάτι που δεν είναι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό είναι πως τα ανδρικά πουκάμισα έχουν τα κουμπιά δεξιά, ενώ τα γυναικεία αριστερά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ιστορικός.

Τα κουμπιά έκαναν την εμφάνισή τους τον 13ο αιώνα και θεωρούνταν είδος πολυτελείας. Δεδομένου ότι οι άντρες ήταν οι πρώτοι που άρχιζαν να φορούν πουκάμισα, ήταν λογικό να τοποθετηθούν στην δεξιά πλευρά αφού οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και χρησιμοποιούν περισσότερο το χέρι εκείνο και το αριστερό χέρι ως βοηθητικό.

Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετήσουν κουμπιά και στα γυναικεία πουκάμισα, οι κατασκευαστές σκέφτηκαν το εξής: Οι αριστοκράτισσες που είχαν την τύχη να έχουν τα ρούχα τους κουμπιά, ένα σημάδι πλούτου, δεν ντύνονταν ποτέ μόνες τους, αλλά είχαν υπηρέτριες που τις βοηθούσαν σε αυτό το δύσκολο έργο. Έτσι, τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα τοποθετήθηκαν στην αριστερή πλευρά των ρούχων, ώστε να διευκολύνουν τις προσωπικές βοηθούς των γυναικών υψηλής κοινωνίας να της ντύσουν και να τις ξεντύσουν. Και με τον καιρό αυτό έμεινε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments