Πολιτισμός

Πεντάηχον: Έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Πεντάηχον: Έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Οι Πεντάηχον εν όψει ενός δημιουργικού χειμώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, έρχονται για την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Γυάλινου θεάτρου.

Πεντάηχον: Μετά την κυκλοφορία του live album ‘Folk is Rock’, οι Πεντάηχον έρχονται στη σκηνή του Γυάλινου UpStage για μια ιδιαίτερη βραδιά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Ένα σχήμα με παραδοσιακή ταυτότητα και progressive folk χαρακτήρα σε ένα ιδιαίτερο project που καταρρίπτει τα στερεότυπα της παραδοσιακής μουσικής και την γεφυρώνει με την world, ethnic & jazz, τονίζοντας πτυχές της, όπως η ενορχήστρωση, ο αυτοσχεδιασμός, η δεξιοτεχνία και το συναίσθημα.

Πέντε ήχοι, πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες. Με μια κοινή συνιστώσα. Την ανάγκη για έκφραση, πειραματισμό, σύνθεση και μουσική συνύπαρξη στον χώρο της λαϊκής κουλτούρας και της ζώσας παράδοσης των Ελλήνων.

Η μπάντα συστάθηκε και συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό στα τέλη του 2014 και απαριθμεί μέχρι τώρα εκατοντάδες συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και μουσικά φεστιβάλ στην Αθήνα, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό. Η εκτενής μελέτη της πλειονότητας των μουσικών ηχοχρωμάτων ανά την Ελλάδα αποτελεί διαρκή αναζήτηση για το σχήμα, με αποκορύφωμα την έμπνευση για σύνθεση.

Ως αποτέλεσμα αυτών, έρχεται η δημιουργία ενός χαρακτηριστικού ύφους το οποίο θα αποτελεί γνώρισμα και ιδίωμα του σχήματος προς το ευρύ κοινό.

Αγγελική Παρδάλη – Σαντούρι, Τραγούδι Χάρης Λύγκος – Βιολί, Φωνητικά Πάνος Σκουτέρης – Πνευστά, Τραγούδι Παναγιώτης Σταθάκης – Λαούτο,Φωνητικά Κώστας Καραμέσιος – Κρουστά, Φωνητικά

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments