Lifestyle

Ευγενία Μανωλίδου: Επιστρέφει στην τηλεόραση;

Ευγενία Μανωλίδου: Επιστρέφει στην τηλεόραση;
Αρκετά ονόματα δημοσιογράφων και παρουσιαστών περνούν κατά καιρούς από το One Channel, το κατώφλι του σταθμού πέρασε και η Ευγενία Μανωλίδου.

Αρκετοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν και έρχονται από τον τηλεοπτικό σταθμό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό το διάστημα το κανάλι προετοιμάζεται  πυρετωδώς για το νέο του πρόγραμμα, προκειμένου να εκπέμψει πολύ σύντομα και πανελλαδικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κλεοπάτρας Πατλάκη, μεταξύ των προσώπων που έχουν περάσει το κατώφλι του σταθμού είναι η Ευγενία Μανωλίδου. Τυχόν επιστροφή της στην τηλεόραση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που παρουσίασε κάποιο πρότζεκτ.

Δείτε το βίντεο:

Ποια είναι η Ευγενία Μανωλίδου

H Ευγενία Μανωλίδου έχοντας ξεκινήσει μαθήματα πιάνου από την ηλικία των πέντε ετών, φοίτησε στη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε μουσική σύνθεση υπό τον συνθέτη Ντάρον Χάγκεν και διεύθυνση ορχήστρας με τον ιδρυτή της New York Grand Opera Company, Βίνσεντ Λα Σέλβα, ενώ συγχρόνως συνέχισε σπουδές πιάνου υπό την σολίστρια Τζούλι Τζόρνταν. Το τελευταίο της έτος στο Τζούλιαρντ ηχογράφησε το πρώτο της έργο Σημασίες Και Σύμβολα, βασισμένο σε 14 μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1999. Επέστρεψε στην Ευρώπη το 1998, για μεταπτυχιακές σπουδές υπό τον Βέλγο συνθέτη και μαέστρο Ρόμπερτ Γιάνσσενς στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών, όπου συνέθεσε και διηύθυνε το μπαλέτο Γαία, που παρουσιάστηκε στο Βούπερταλ από τον θίασο Tanztempel, χωρογραφία της Λίντα Κάλντερ.

Τον Ιούλιο του 2000, έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε Ελληνικό κοινό στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, όπου διηύθυνε την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με σοπράνο την Χαρά Κεφάλα και τενόρο τον Κωνσταντίνο Παλιατσάρα. Το ίδιο έτος έκανε πρεμιέρα στο Brahms-Saal του Μουζικφεράιν της Βιέννης, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δβόρακ, όπου εντυπωσίασε τον πρόεδρο του Μουζικφεράιν, ο οποίος της ζήτησε να μελοποιήσει τα ποιήματα του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, έργο το οποίο παρουσίασε το 2002 στην ίδια αίθουσα. Το 2001 κυκλοφόρησε ο δεύτερός της δίσκος Ελληνικοί Ύμνοι, ηχογραφημένος στην Τσεχία και βασισμένος σε δέκα Ορφικούς Ύμνους. Το 2004 συνέθεσε τη μουσική για το ντοκιμαντέρ Μέγας Αλέξανδρος: Μύθοι και Πραγματικότητα και κυκλοφόρησαν οι δίσκοι της Αρχέτυπον και Γαία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments