Κόσμος

Κατεχόμενα: Συνέλαβαν μητέρα και κόρη στη Μόρφου

Κατεχόμενα: Συνέλαβαν μητέρα και κόρη στη Μόρφου
Κατεχόμενα: Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο γυναικών με την κατηγορία πως... φωτογράφιζαν στρατιωτικές περιοχές.

Κατεχόμενα: Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η εκδρομή δύο γυναικών στην περιοχή της Μόρφου. Συγκεκριμένα, μία Ελληνοκύπρια 52 ετών αλλά και η κόρη της (20 ετών) συνελήφθησαν από τις αρχές και θα περάσουν τη νύχτα στο κρατητήριο. Ο λόγος;

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το sigmalive, οι κατοχικές Αρχές θεώρησαν ότι φωτογράφιζαν στρατιωτικές περιοχές, προχωρώντας στη σύλληψη των δύο γυναικών, οι οποίες συμμετείχαν σε εκδρομή και πιθανότατα θέλησαν να κρατήσουν στιγμές από τη βόλτα τους.

Απόψε το βράδυ, οι δύο γυναίκες θα περάσουν τη νύχτα στο κρατητήριο και αύριο θα παρουσιαστούν ενώπιον «δικαστηρίου» για να αποφασιστεί εάν θα κρατηθούν περαιτέρω ή θα αφεθούν ελεύθερες. Η κυπριακή κυβέρνηση, μέσω διαβημάτων στον ΟΗΕ, προσπαθεί να δώσει τέλος στο εν λόγω επεισόδιο, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο γυναικών.

Την περασμένη Κυριακή (8/9) ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης.

Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης. Εκεί μπήκε στο δημοτικό σχολείο χωρίς να γίνει αντιληπτός ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νεαρός καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε την Τετάρτη (11/9): «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στην γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play